Kahoot-veksten fortsatte i fjerde kvartal

Quizselskapet økte inntektene med 126 prosent, mot samme tid året før.

Konsernsjef i Kahoot, Eilert Hanoa.
Publisert:

Kahoot hadde fakturerte inntekter på 39,7 millioner dollar i fjerde kvartal. Disse inntektene inkluderer oppkjøpet av Clever tidlig på høsten. Ekskludert oppkjøpet var inntektsveksten på 53 prosent i kvartalet.

Det skriver IT-selskapet i en fersk oppdatering for fjerde kvartal.

For hele året endte de fakturerte inntektene på 107,2 millioner dollar, noe som er på linje med prognosene selskapet la frem i forbindelse med resultatene for tredje kvartal.

Årlige gjentagende inntekter (ARR) endte på 133 millioner dollar, opp 122 prosent. Av dette sto Clever for 47 millioner dollar fra selskapets partnere.

1,1 millioner abonnenter

Kahoot-sjef Eilert Hanoa sier i en kommentar at resultatet var under deres forventningene etter økt usikkerhet til omikronvarianten, inkludert at skoler og selskaper stengte tidligere før jul.

Kontantstrømmen fra driften var på over 13 millioner dollar i fjerde kvartal. Dette omtales som rekordhøyt av finansdirektør Ken Østreng.

Selskapet hadde like i overkant av 1,1 millioner betalende abonnenter på alle tjenester, en økning på 64 prosent mot året før. Veksten på 95.000 betalende brukere fra tredje kvartal.

Selskapets aksje steg umiddelbart fra start, men har etter et kvarters handels tatt helomvending. I skrivende stund faller aksjen 4,17 prosent på Oslo Børs.

Venter fortsatt vekst

I forbindelse med oppdateringen kommer selskapet også med prognoser for det nye året.

Her kommer det frem at selskapet forventer å ha fakturerte inntekter på 190–200 millioner dollar i 2022.

Selskapet planlegger fremdeles for en sekundær børsnotering, og venter at vurderingene av dette vil være ferdige innen utgangen av første kvartal.

Kahoot planlegger å legge frem den fullstendige kvartalsrapporten 17. februar.

Publisert:
Gå til e24.no

Her kan du lese mer om