Topper i First Republic dumpet aksjer før aksjekollapsen

Ifølge The Wall Street Journal kvittet topper i banken seg med aksjer for tresifret antall millioner kroner i månedene før aksjekursen kollapset.

RAS: First Republic Bank-aksjen har rast de siste dagene etter bankkollapsene i USA. Bildet er en illustrasjon.
Publisert: Publisert:

Totalt har First Republic Bank-toppene solgt aksjer for 11,8 millioner dollar i år. Det tilsvarer rundt 127 millioner norske kroner.

Styreleder i selskapet, James Herbert II solgte aksjer for 4,5 millioner dollar siden nyttår.

Gjennomsnittsprisen lå på 130 dollar per aksje. Til sammenligning ligger kursen i dag på 34,27 dollar.

Bankens risikosjef solgte aksjer to dager før kollapsen i Silicon Valley Bank som sendte de regionale bankene i USA på en solid nedtur.

Uroen spredte seg til Europa der Credit Suisse havnet i så store problemer at den sveitsiske sentralbanken ga et kriselån til storbanken.

Sikret avtale på over 300 milliarder

Det har svingt voldsomt i First Republic-aksjen torsdag. I tidlig handel var aksjen ned over 20 prosent. Til slutt endte den opp 13,16 prosent.

Etter hvert som ryktene om en storbankløsning begynte å strømme inn spratt kursen opp i en heftig rekyl med en oppgang på 20 prosent.

Like før klokken 20.30 torsdag kveld kom bekreftelsen på at flere andre store banker skyter inn store beløp for å hjelpe First Republic.

Det er Bank of America, Citigroup, JPMorgan Chase, Wells Fargo, Goldman Sachs, Morgan Stanley, BNY Mellon, PNC Bank, State Street, Truist Bank og US Bank som står bak redningspakken.

I en uttalelse på vegne av finansdepartementet, med Janet Yellen i spissen, og sentralbankens sjef, Jerome Powell, gir de banksystemet en klapp på skulderen etter «redningsaksjonen».

– Dette er hvordan man viser støtte som et stort banksystem. Dette er høyst velkommen og viser styrken banksystemet vårt har, heter det i pressemeldingen.

Publisert:

Her kan du lese mer om