Tek-fest på Oslo Børs

Flere teknologiselskaper fikk et betydelig løft på Oslo Børs i ettermiddag, etter at det ble kjent at prisveksten i USA har dempet seg mer enn ventet.

Oslo Børs
Publisert:

Teknologiselskaper som Kahoot, Crayon, Bouvet og Schibsted endte opp blant dagens vinnere, og endte med opp over 7 prosent alle sammen.

Også fornybarselskapene Scatec, Hyon og Nel steg henholdsvis 11,88, 7,26 og 8,35 prosent.

Tek-oppgangen har bidratt til å løfte Hovedindeksen på Oslo Børs gjennom ettermiddagen, og indeksen endte handelsdagen akkurat opp 0,01 prosent.

Med på å dra den ned var børslokomotivet Equinor, som torsdag meldte at de og partnerne, deriblant Aker BP, utsetter investeringsbeslutningen rundt det kontroversielle Wisting-feltet til frem mot 2026.

Equinor-aksjen falt 3,17 prosent torsdag.

Les også

Prisveksten i USA dempet seg til 7,7 prosent i oktober

Et fat nordsjøolje handles i skrivende stund for 93,39 dollar fatet. Det er en oppgang på 1,03 prosent siden midnatt.

Slik endte dagen for de mest omsatte aksjene torsdag:

  • Equinor falt 3,17 prosent
  • AkerBP endte ned 1,33 prosent
  • Rec Silicon steg 5,3 prosent
  • Frontline endte ned 7,40 prosent
  • Nordic Semiconductor steg 5,94 prosent
Les også

Equinor om Wisting-feltet: – En utsettelse, ikke en skrinlegging

Sammenslåing for Nordic Nanovector

Onsdag kveld ble det kjent at det norske lymfekreft-selskapet Nordic Nanovector slår seg sammen med Apim Therapeutics, hvor Apim-aksjonærene vil eie 76 prosent av det sammenslåtte selskapet.

Selskapet har slitt tungt den siste tiden, etter at hovedstudiet til selskapet ble lagt ned i sommer. Årsaken var for få rekrutterte pasienter.

Det var en gråtkvalt Nordic Nanovector-sjef Erik Skullerud som i sommer varslet om den vanskelige situasjonen selskapet var i. Kort tid etter valgte Skullerud å trekke seg som sjef i selskapet.

I august ble det også varslet en umiddelbar restrukturering av selskapet med mål om å kutte kostnader for å støtte nødvendig aktivitet med utviklingen av andre produkter.

Aksjen endte dagen ned 12,59 prosent. Så langt i år har aksjen falt rundt 95 prosent.

Autostore tjente penger

Salmar tjente mer på driften i tredje kvartal etter økte priser. Oppkjøpet av NTS og sammenslåingen med NRS vil gi kraftig vekst fremover. Salmar-sjef Frode Arntsen kaller resultatene i kvartalet «solide». Salmar fikk et et operasjonelt driftsresultat på 1,3 milliarder kroner i tredje kvartal, opp fra 748 millioner i tredje kvartal i fjor.

Autostore fikk inntekter på 147 millioner dollar i tredje kvartal, opp fra 85 millioner dollar i tilsvarende kvartal året før, det gir en vekst på 74 prosent. Selskapet snudde underskuddet i fjor til et positivt driftsresultat på 35,5 millioner dollar i kvartalet. Aksjen falt 4,33 prosent.

Pexip fortsetter å tape penger i tredje kvartal. Videokonferanseselskapet tapte over 60 millioner kroner i tredje kvartal, men øker omsetningen noe. Aksjen falt 6,01 prosent.

E24 er et heleid datterselskap i Schibsted-konsernet. Enkelte journalister i E24 eier aksjer i Schibsted gjennom konsernets aksjespareprogram.

Publisert:
Gå til e24.no