Dof-opprørere om konkursprosess: – Vi har ikke fått noe informasjon

Grupperingen av minoritetsaksjonærer i Dof, som blant annet ønsker å kaste dagens styre, er ikke overrasket over fredagens melding om at selskapet vil gå rettens vei for å få til en rekonstruksjon.

GJELDSTUNGT: Nå går styret i Dof rettens vei for å få gjennom en rekonstruksjon av selskapet.
Publisert:

– Det er ikke noe nytt i det som ble meldt i dag, dette er akkurat det de har sagt hele tiden, sier Bjarte Brønmo, en av flere småaksjonærer i det kriserammede offshorerederiet Dof.

– Det er positivt at det blir en rekonstruksjon, samtidig er stand still-periodenstand still-periodenUtsettelse av gjeldsbetalinger. utsatt til mars, så nå har vi god tid på å få frem verdiene i selskapet. Samtidig kan selskapet drive videre.

Les på E24+

Provoserte DOF-aksjonærer vil kuppe styret og sette inn sine egne folk

Les på E24+

Positive tendenser: – Markedet vil fortsette å styrke seg

– Har ikke innsyn

Styret i Dof meldte fredag formiddag at det vil gå rettens vei for å få gjennom en rekonstruksjon av selskapet.

«Etter styrets vurdering foreligger det ingen annen løsning som sikrer videre drift i Gruppen enn den avtalte Restruktureringen», står det i meldingen fra selskapet.

For to uker siden meldte en rekke aksjonærer i selskapet, inkludert Brønmo, at det ville kaste det eksisterende styret, og erstatte det med et nytt.

Dette kom bare kort tid etter at redningsplanen som ble avtalt med kreditorene, ble stemt ned. En stor gruppe mindre aksjonærer hadde på forhånd gått sammen og varslet at de ville stemme nei.

Aksjonærgrupperingen ønsker «likebehandling» av sine interesser og interessene til kreditorene og hovedeier Helge Møgster.

– Vi har ikke fått noe innsyn i hva som er beslutningsgrunnlaget bak meldingen i dag, vi har ikke fått noe informasjon, sier Brønmo.

– Hva er planen deres videre nå?

– Rekonstruksjon er alternativet til konkurs. Nå får vi avvente styrevalget og så får vi se hva de etter hvert fremmer som løsningsforslag, sier Brønmo.

Minoritetsaksjonærene ønsker blant annet en ny gjennomgang av rederiets verdier.

– For å stemme over en løsning må vi vite om verdiene i selskapet, sier aksjonæren.

Han mener flåten på 54 skip er verdsatt feil ut fra dagens aktivitet i offshoremarkedet.

Brønmo har fredag kjøpt 1,22 millioner aksjer i rederiet, ifølge en flaggemelding fredag ettermiddag.

Dermed passerer Brønmo en eierandel på 5 prosent. Samlet eier han i overkant av 17 millioner Dof-aksjer verdt rundt 16 millioner kroner. Aksjekursen til selskapet sluttet fredag på 0,92 kroner, men det er ikke kjent hvilken kurs Brønmo kjøpte de siste aksjene til.

Les også

Dof går rettens vei: – Hadde håpet å unngå dette

Kreditorene forlenget betalingsfristen

I juni la offshorerederiet frem en redningsplan som gikk ut på å restrukturere selskapet. I oktober inngikk selskapet en tilleggsavtale med kreditorene sine.

Onsdag kveld denne uken meldte selskapet at kreditorer i det kriserammede Austevoll-rederiet har gått med på å utsette betalingsfristen for flere obligasjonslån.

Fristen var 30. november, men er nå forlenget til 31. mars.

Les også

Dof-opprørere vil kaste offshorerederiets styre

Les på E24+

Skjebnemøte etter aksjonæropprør i Dof: – Øker risikoen for at de sitter igjen med null

Publisert:
Gå til e24.no