Spetalen med millionveddemål mot riggaksje

Investor Øystein Stray Spetalen vedder mot flere meglerhus og profilerte investorer som Celina Midelfart og Arne Blystad om utviklingen i Prosafe-aksjen.

Øystein Stray Spetalen er en toneangivende investor på Oslo Børs.
Publisert:

Kjente investorer har strømmet til boligriggselskapet Prosafe etter at det tidligere i år var ferdig med en større restrukturering av gjelden.

I motsatt retning går investor Øystein Stray Spetalen.

I høst har han inngått en shortposisjon, et veddemål på kursfall, i Prosafe-aksjen, ifølge Finanstilsynets register onsdag ettermiddag.

Spetalens investeringsselskap, Tycoon Industrier as, er oppført med en shortposisjon på 80.000 aksjer, tilsvarende et veddemål på 14 millioner kroner.

Les på E24+

Aksjeras for Scatec i år – analytikere kutter kursmål

Børshopp

Prosafe-aksjen har steget betydelig i år.

Da kjendisinvestorer som Celina Midelfart, Magnus Halvorsen og Edvin Austbø kom inn på eiersiden i mars i år, ble aksjene kjøpt til 71 kroner per stykk, mens kursen nå ligger på 177 kroner. I august var den imidlertid oppe i 250 kroner.

Sammen med at restruktureringen fjernet 1,1 milliarder dollar i gjeld som hadde bygget seg opp gjennom flere tøffe år i riggbransjen, har Prosafe i år meldt om flere kontrakter og levert sterke kvartalsresultater.

På aksjonærsiden i Prosafe er også investorene Arne Blystad og Ketil Skorstad.

Les på E24+

Investtech-analyse: Kjøp disse tre aksjene før kvartalstallene slippes

Skyhøye forventninger hos meglerhus

Et knippe meglerhus har også kommet med analyser i sommer og høst som legger til grunn kraftig børshopp i fremtiden.

Sparebank 1 Markets har satt et kursmål på 300 kroner, mens Pareto tror kursen vil nå 455 kroner.

Sparebank 1 Markets venter økt anbudsaktivitet for 2023, og enda mer for 2024. Det burde øke sannsynligheten for nye kontraktkunngjøringer i de kommende månedene og representerer en positiv trigger til aksjekursen, skriver meglerhuset, omtalt av Infront TDN Direkt.

Meglerhuset venter også høy aktivitet offshore Norge i årene som kommer.

Pareto forventer en stor økning i inntjeningen de neste årene, og selv om Prosafe-aksjen har gjort det bra i det siste mener meglerhuset at dette langt ifra er reflektert i verdsettelsen, omtaler Infront TDN Direkt.

Riggsektoren har over flere år vært tynget på grunn av oljeprisfall, som forverret seg da coronakrisen brøt ut. Siden har oljeprisen steget kraftig, og flere aktører og analytikere øyner bedre tider fremover.

Publisert:

Her kan du lese mer om