Norske universiteter når ikke opp

Norske universiteter blir knust i den internasjonale konkurransen.

  • E24
Publisert:

Ingen norske universiteter er å finne i toppen av den anerkjente rangeringen gjort av Shanghai Jioa Tong University for 2007.

Det melder Teknisk Ukeblad.

UiO er med - langt ned

De norske universitetene glimrer med sitt totale fravær i fagområdene naturvitenskap og realfag, biovitenskap og landbruksfag og medisin og farmasi.

Heller i NTNU når opp i kampen innenfor teknologi- og ingeniørfag.

- Verdien av disse resultatene er helt avhengig av kriteriene som ligger til grunn. Det er vel ikke sikkert at kriteriene er relevante i forhold til det samfunnsoppdraget vårt universitet har. Shanghai Jiao Tong University har blant annet lagt vekt på antall nobelprisvinnere. Skulle vi bruke ressurser på å avle fra nobelprisvinnere, ville det ikke bli mye igjen til å utdanne gode sivilingeniører, sier viserektor Julie Feilberg ved NTNU til Teknisk Ukeblad.

Totalt går listen til 106. plass.

- Det er ganske så mange universiteter i verden. Ikke å være blant de 106 beste er ingen katastrofe. Samtidig er det klart at vi har ambisjoner omå være på denne listen, sier Feilberg til Teknisk Ukeblad.

Det eneste norske universitet som er å finne på listen er Universitetet i Oslo, som kommer på 77. til 104. plass innen samfunnsvitenskapelige fag. Det er lavere enn i fjor da universitetet kom på 68. plass.

MIT på topp

USA dominerer ikke overraskende toppen av listen for teknologiskoler. På topp ligger velkjente Massachusetts Institute og Technology (MIT) etterfulgt av Standford University.

Først på 17. plass dukker første ikke-amerikanske skole opp. Det er Tohoku University i Japan.

Flere nyheter på E24.

Publisert:
Gå til e24.no

Flere artikler

  1. God plassering for Universitetet i Oslo

  2. Universitetet i Oslo går tilbake på rangering

  3. Her er verdens beste universiteter

  4. Norge mangler universiteteri verdensklasse

  5. Nå skal LinkedIn rangere de beste universitetene