Beyond Meat-aksjen skyter opp etter kvartalsrapport

Aksjen i veganburger-selskapet Beyond Meat, med kjendiser som Leonardo DiCaprio og Bill Gates på laget, skyter i været etter å ha levert bedre tall enn ventet.

HOPPER PÅ WALL STREET: Veganburger-selskapet gjør et kraftig byks på Wall Street etter gode tall. På eiersiden har selskapet blant annet skuespiller Leonardo DiCaprio og programvaremilliardæren Bill Gates. Her er DiCaprio som Jordan Belfort i filmen «The Wolf of Wall Street».

Foto: Mary Cybulski AP
  • Kjetil Malkenes Hovland
  • Eivind Bøe
  • Ine Brunborg
Publisert:,

Beyond Meat innfridde markedets høye forventninger da de leverte sin første kvartalsrapport som børsnotert selskap torsdag kveld. Aksjen skyter opp 26 prosent like etter at handelen åpnet på Wall Street.

Oppgangen begynte allerede i etterhandelen torsdag.

I rapporten kom det frem at selskapet forventer en omsetning på 210 millioner dollar i 2019 sett under sett, over analytikernes estimater på 205 millioner.

Les mer: Veganburger-selskap med kjendiser på laget styrer mot milliardnotering

Les også

Veganburger-selskap med kjendiser på laget styrer mot milliardnotering

I førte kvartal alene havnet inntektene på 40,2 millioner dollar, eller 349,4 millioner kroner. Det er en økning på 215 prosent sammenlignet med samme periode året før, og litt over Beyond Meats egen guiding som på forhånd lå mellom 38 og 40 millioner dollar.

Selskapet går riktignok ikke i pluss ennå, med et underskudd etter skatt på 6,6 millioner dollar i første kvartal.

Det er større enn tapet på 5,7 millioner dollar året før, og tilsvarer et resultat per aksje på minus 95 cent.

Saken fortsetter under bildet.

AKSJEHOPP: Beyond Meat-aksjen har gått svært bra etter børsnoteringen nylig. Her lager Lester Walker i kokkekollektivet Ghetto Gastro et måltid med kjøtterstatningsproduktet Beyond Beef.

Foto: Stuart Ramson AP

Beste børsdebut på to tiår

Selskapet, som produserer plantebaserte kjøtterstatninger, sto for det som ifølge Marketwatch var den mest vellykkede børsnoteringen siden år 2000 da aksjen ble tilgjengelig for handel i starten av mai.

Noteringskursen var på 25 dollar, mens den i fredagens handel intradag ligger på 125,51 dollar. Aksjen er med andre ord femdoblet siden børsnoteringen.

Beyond Meat, som er grunnlagt av Ethan Brown, har kjente eiere Leonardo DiCaprio og Bill Gates med på laget. Også Don Thompson, tidligere sjef i McDonald’s, har investert i Beyond Meat.

Selskapet er kanskje mest kjent for sine kjøttfrie hamburgere med navnet Beyond Burger, som blant annet har vært på menyen til den norske burgerkjeden Munchies.

mail
E24

Start dagen med

Morgengryn Logo

Hold deg oppdatert på de viktigste nyhetene, de siste nøkkeltallene, og dagens kalender. Tilbudet er gratis.

Flere artikler

  1. Veganburgere på vei mot milliardnotering

  2. Investeringsøkonom mener Beyond Meat er fullstendig overpriset

  3. dli

  4. Annonsørinnhold

  5. Beyond Meat leverer sterkt resultat – aksjen faller

  6. «Wolf of Wall Street» blir teater – samtidig er filmprodusent arrestert for hvitvasking