Milliardunderskudd for H&M

Hennes & Mauritz er hardt rammet av coronakrisen, noe som synes i regnskapene.

Hennes & Mauritz har butikker over hele verden. Her fra Times Square på Manhattan i New York.
Publisert:

Det svenske selskapet fikk et resultat før skatt på negative 6.482 millioner svenske kroner i andre kvartal 2019 til 2020, mot 5.934 millioner i samme kvartal året før, opplyser selskapet i kvartalsrapporten fredag.

Resultat før skatt på 6,71 milliarder norske kroner med dagens valutakurs.

Det var på forhånd ventet et resultat på 6,17 milliarder kroner i minus, tilsvarende 6.39 milliarder norske, ifølge estimater innhentet av Infront.

Stengte butikker

Coronavirusutbruddet er en betydelig årsak til de røde tallene. Kleskjeden skriver at den har blitt svært negativt påvirket av virusutbruddet, spesielt i andre kvartal.

Butikkene har vært stengt i mange markeder, og i midten av april var rundt 80 prosent av dem stengt. I markedene hvor butikkene var åpne, var etterspørselen betydelig dempet, står det i rapporten.

Flere nedstengninger og færre åpninger av nye butikker enn tidligere planlagt er ventet å resultere i et netto fall på rundt 40 butikker i 2020, opplyses det.

I regnskapsrapporten til den norske avdelingen står det at i mars, da regjeringen innførte smittetiltak, falt omsetningen med 58 prosent mot 2019. Omsetningsfallet i april er imidlertid mindre, hvilket gir grunn til forsiktig optimisme, ifølge rapporten.

Har penger i kassen

H&M-salget stupte med 50 prosent fra 57,47 til 28,66 milliarder svenske kroner i andre kvartal, skriver Hennes & Mauritz i meldingen.

Likviditeten er imidlertid fortsatt god. Selskapet sitter på en kontantbeholdning på over 12,7 milliarder kroner.

Og tross en utfordrende periode er administererende direktør i H&M, Helena Helmersson, full av beundring over de ansattes engasjement, drivkraft og utholdenhet den siste tiden.

– Etter hvert som vi har åpnet butikkene våre igjen, har salget kommet seg raskere enn forventet, sier hun.

Les også

Solide shoppetall: Detaljomsetningen steg med 2,8 prosent i mai

Les også

Gigantsprik i synet på coronashopping: – Illustrerer hvor sinnssyk situasjon er

Publisert: