Elektrisk Rolls-Royce

En elektrisk Rolls-Royce kan være på veien innen ett år.

Publisert:

Så langt har elektriske biler vært små bykjøretøy. Nå kommer det en som er veldig langt unna Buddy og Kewet, og andre mikrobiler.

Rolls-Royce går nemlig med seriøse planer om å lansere en elektrisk drevet Phantom-modell om ikke lenge, melder det britiske nettstedet Autocar .

Bilen er seks meter lang og veier nesten 2,7 tonn. Rolls-Royce sjef Tom Purvis har tidligere sagt at de ser på en elektriskmotor i en slik bil som en perfekt kombinasjon, da de er lydløse og momentsterke.

I tillegg vil det naturligvis slå noe heldigere ut i henhold til avgifter og miljøhensyn enn dagens V12 motor på 460 hestekrefter.

Les også: Statussymbol med stor S

PR-triks

Snedig nok er det den elektriske Minien, som nylig har kommet på markedet utvalgte steder, som er inspirasjonen. Begge selskap er eid av BMW, og det er ventet at det blir Miniens motor som havner i Rollsen, dog med visse oppgraderinger. For plass er ikke problemet i en Phantom.

Det er liten grunn til å tro at det vil bli en modell som skal lages i stor skala, noe av poenget er at BMW er en av hovedsponsorene til de Olympiske leker i London 2012, hvor dette kan bli et elegant pr-triks.

Uansett så regner Rolls-Royce med at den elektriske motorens begrensete rekkevidde ikke er noe problem. De har tidligere uttalt at kundene trolig kommer til å har en bensindrevet Phantom i garasjen fra før av. Så el-Phantom blir å betrakte som en bybil.

Flere E24-nyheter

Publisert:
Gå til e24.no