Kjos og Kise ikke lenger blant Norwegians 50 største aksjonærer

Duoen fortsetter å dumpe skadeskutte Norwegian-aksjer.

FORRETNINGSPARTNERE: Bjørn Kjos og Bjørn Kise var tidligere henholdsvis konsernsjef og styreleder i Norwegian.
Publisert:

Norwegian-grunnleggerne Bjørn Kjos og Bjørn Kise har fortsatt å selge seg betydelig ned i det kriserammede flyselskapet, ifølge ferske aksjonæroversikter tirsdag.

Gjennom det felleseide investeringsselskapet HBK Holding er de to nå ikke lenger blant de 50 største aksjonærene.

Det betyr at de ikke sitter på mer enn 0,15 prosent av de utestående Norwegian-aksjene.

Les også

Aksjefall rammer Norwegian-spekulasjoner: Veddemål endte med knockout

– Har behov for noe bedre likviditet

Ved utgangen av 2018 kontrollerte HBK Holding 26,8 prosent av de utestående Norwegian-aksjene. For ett år siden satt det på 17 prosent av aksjene.

Kjos og Kise har lånt ut aksjer til såkalt shortsalg i Norwegian, men har besluttet å hente tilbake disse aksjene. Det er ikke kjent hvorvidt det fortsatt har aksjer til utlån, som i så fall ikke vises i aksjonærregisteret.

– HBK har behov for noe bedre likviditet. I en verden der vi ikke vet hva som skjer neste uke og knapt nok dagen i dag, kaller vi tilbake aksjene for å ha full frihet og tilgang til alle våre aktiva, skrev Kise i en kommentar til E24 i mars.

Ifølge E24s beregninger eide HBK Holding så sent som 12. februar 15,04 prosent av aksjene i selskapet. Dagen etterpå ble det inngått en TRS-avtale som gjorde at HBK måtte flagge for et eierskap under 15 prosent.

Etter dette ble det stadig tydeligere at nedsalget for alvor var i gang.

Les også

Kjos og Kise fortsetter å selge Norwegian-aksjer

Børsras

Samtidig raser Norwegian-aksjen 31,63 prosent etter at selskapet forrige uke la frem forslag til kriseløsning. I skrivende stund handles aksjen til en kurs på 5,65 kroner.

Aksjen er nå ned 83 prosent siden nyttår, og var tirsdag ned 60 prosent til en kurs på 3,25 kroner per aksje. Dermed var kursen mer enn halvert for dagen.

Etter nær femten minutters handel settes aksjen under observasjon av Oslo Børs. Det påvirker ikke selve handelen i aksjen, men er et virkemiddel Børsen kan bruke for å informere markedsaktører om at det foreligger usikkerhet.

Publisert:
Gå til e24.no