Dyreste dollar siden 2002

Onsdag traff kronekursen et nytt lavmål mot dollar. Nå må vi over 17 år tilbake i tid for å finne sist gang dollar var så dyr mot den norske kronen.

SVEKKES: En dollar koster nå over ni kroner.

Foto: Gorm Kallestad NTB scanpix
  • Martin Hagh Høgseth
Publisert: Publisert:

Den norske kronen fortsetter å svekke seg. Prisen på en dollar falt ved 16-tiden til 9,0460 kroner. Bare onsdag har kronen svekket seg med over fire øre.

Så svak har ikke den norske kronen vært mot amerikansk dollar siden 4. februar 2002.

Turbulensen i finansmarkedene globalt har gradvis svekket kronen den siste måneden. Siden utgangen av juli har kronekursen svekket seg med rundt 30 øre mot amerikanske dollar.

Sett mot euro er den norske kronen fremdeles svært svak. Onsdag ettermiddag koster en euro 10,02 kroner. Det er likevel noe sterkere enn 7. august da en euro kostet 10,07 kroner.

Les på E24+

Det store krone-mysteriet: Derfor er Norges valuta så svak

DNB Markets har nylig kommet med oppdaterte prognoser, som sier at meglerhuset tror vi kan få en historisk bunnotering for kronekursen mot jul. Da tror økonomene hos DNB at man må ut med 10,20 kroner for en euro. Skulle det skje er det tidenes laveste kronekurs mot euro.

Meglerhuset la i en analyse til grunn at det blir hard brexit (uten en avtale), eskalering av handelskrigen mellom Kina og USA, og fortsatt vekstbrems i de store økonomiene.

De pekte samtidig på at markedene skyr kronen når risikoen er høy.

Vi må for øvrig tilbake til 2000 for å finne tidenes svakeste krone mot dollar. I oktober 2000 kostet en dollar hele 9,55 kroner.

Publisert:

Her kan du lese mer om

  1. Kronekurs
  2. Dollar

Flere artikler

  1. Kronen faller til det svakeste mot euro siden 2008

  2. Kronen svekkes etter oljepris- og børsfall

  3. Usikkerhet i markedet tynger kronekursen: – Et tydelig stemningsskifte

  4. DNB Markets avlyser kronerally på nyåret

  5. Coronanedturen vil ingen ende ta: Ny bunn mot euro