Ny Ford Mustang skal ta opp kampen mot Tesla

Etter å ha kuttet i anslagene tidligere i høst, håper Ford at deres nye elbil Mustang Mach-E skal gjøre selskapet i stand til å kjøre fra konkurrentene.

MARK RALSTON / AFP
 • Martin Hagh Høgseth
Publisert:

Bilen som ble lansert natt til mandag, kommer i en rekke versjoner. Man kan blant annet kan få firehjulstrekk, rekkevidde på opptil 600 kilometer og en akselerasjon fra 0 til 100 kilometer i timen på fire sekunder, ifølge selskapet.

– På den første bilutstillingen i Detroit sa Henry Ford at han jobbet med noe som ville slå ned som et lyn. Den gangen var det Model-T. I dag er Ford Motor Company stolte over nok engang å presentere en bil som vil gjøre akkurat det samme - den nye helelektriske Mustang Mach-E, sier styreleder Bill Ford i Ford Motor Company i en uttalelse.

Den billigste versjonen av den nye bilen har bakhjulstrekk, en rekkevidde på opptil 450 kilometer og en pris fra 412.000 kroner.

Skulle man derimot gå for toppmodellen, den såkalte «First Edition», må man grave noe dypere i lommeboken. Den «komplett utstyrte» modellen med en rekkevidde på 540 kilometer og firehjulstrekk får en pris på 589.000 kroner.

Kuttet anslagene

Da Ford i utgangen av oktober la frem resultatene for tredje kvartal var det med et varsel om at salget i Kina går trått.

Selskapet ble nødt til å kutte i anslagene for regnskapsåret. Bilprodusenten opplyste at den nå forventer at driftsresultatet ender likt med fjoråret eller noe under dette nivået, ifølge Financial Times.

MARK RALSTON / AFP
Pressemeldingen fra FordSubscribe to read | Financial Times

Her kan du lese mer om

 1. Mustang
 2. Ford Motor Company
 3. Elbil
mail
E24

Start dagen med

Morgengryn Logo

Hold deg oppdatert på de viktigste nyhetene, de siste nøkkeltallene, og dagens kalender. Tilbudet er gratis.

Flere artikler

 1. Tesla lanserte «Cybertruck»

 2. Nel-aksjen faller etter batteri-melding fra Nikola

 3. Elon Musks formue økte med 21,3 milliarder på én time

 4. Annonsørinnhold

 5. Betalt innhold

  Med denne skal Toyota tidoble hydrogensatsingen

 6. Tesla er tidenes mest verdifulle amerikanske bilprodusent