Uber oppretter egen avdeling for finansielle tjenester

SAJJAD HUSSAIN / AFP
 • Martin Hagh Høgseth
Publisert:

Umiddelbart etter at en kjøretur er gjennomført skal Uber-sjåførene nå få betalt i en ny digital lommebok. Det er et av tiltakene den amerikanske skysselskapet nå kommer med i forbindelse med at selskapet oppretter en bankavdeling under navnet Uber Money.

Det skriver selskapet i en pressemelding mandag kveld.

Selskapet opplyser at den nye avdelingen skal ha ansvar for å utarbeide finansielle produkter og teknologi som gir merverdi til alle deler av verdikjeden.

Det første som skal rulles ut er altså utbetalinger av penger i realtid i stedet for ukentlig. Dette vil ifølge selskapet skje i en ny digital lommebok. Den digitale lommeboken vil også bli tilgjengelig for vanlige appbrukere.

Videre skal Uber lage debetkonto og debetkort for sjåførene sine. Dette kortet kobles opp selskapets sjåførapp, og vil kunne gi rabatt på drivstoff, opplyser selskapet.

Som en rekke andre selskaper skal Uber også skape sine egne kredittkort i samarbeid med storbanken Barcleys. Kredittkortkunder vil få såkalte cashbacks på betalinger gjort innenfor Uber-universet.

Tjenestene vil i første omgang kun bli tilgjengelig i USA, men skal ifølge selskapet fortløpende overføres også til andre land.

Pressemeldingen fra UberUber mener det kan få lojale kunder med de nye bankfunksjonene

Her kan du lese mer om

 1. Uber
 2. Kredittkort
 3. Bank
 4. Aksjelive

Flere artikler

 1. Mowi: Svakere som varslet, men gir utbytte og øker slakteguiding

 2. Bankene merker effekt av innstramming: – Har utbetalt noen færre lån

 3. Asia-børsene faller i påvente av Fed-møte

 4. Annonsørinnhold

 5. Danske Bank Norge tar markedsandeler i tøff konkurranse

 6. Svakere enn ventet fra Sparebank 1 SR-Bank