Børsdirektøren sier opp etter kort tid i jobben

Håvard S. Abrahamsen har sagt opp som konsernsjef for Oslo Børs VPS Holding. Han sier jobben ikke ble som han forventet.

TREKKER SEG: Håvard S. Abrahamsen tiltrådte som ny børsdirektør for Oslo Børs og konsernsjef for Oslo Børs VPS Holding 26. april 2019. Nå trekker han seg, og Øivind Amundsen tar over.
 • Kjetil Malkenes Hovland
 • Karl Wig
Publisert:

Abrahamsen har ikke sittet lenge i børsdirektør-stolen: Han takket ja til jobben i desember 2018, før oppkjøpsprosessen startet.

– Rollen som børsdirektør har blitt veldig annerledes etter at Oslo Børs ble integrert i Euronext, sier Abrahamsen til E24.

– Det var ikke en slik rolle jeg forventet da jeg takket ja til jobben i desember 2018. Derfor tar jeg konsekvensen av det og sier opp.

– På hvilken måte ble rollen din annerledes?

– Euronext er organisert i en matrise, som gjør at ledere på Oslo Børs rapporterer annerledes. I en slik global organisasjon får børsdirektøren en veldig annerledes rolle.

– Mer begrenset?

– Mer begrenset, ja.

– Du vil være mer hands-on?

– Jeg forventet jo å jobbe i et frittstående, selvstendig selskap, svarer Abrahamsen.

Amundsen tar over

Han sier dette er den eneste grunnen til at han trekker seg, og avviser interne stridigheter. Abrahamsen understreker at han også er også fornøyd med jobben som er gjort med å integrere Oslo Børs VPS i Euronext.

Øivind Amundsen er ansatt som ny børsdirektør, opplyser Oslo Børs i en pressemelding.

Han har ledet førstehåndsmarkedet på Oslo Børs og internasjonale noteringer i Euronext-konsernet siden dette tok over eierskapet av Oslo Børs i juni 2019.

Oslo Børs opplyser om at Amundsen også vil overta posisjonen i den internasjonale ledergruppen i Euronext. Han begynte å jobbe på Oslo Børs i 2010 som leder for juridisk avdeling, og er tidligere partner i advokatfirmaet Selmer, hvor han jobbet med kapitaltransaksjoner.

Han har også jobbet for KLP, og vært advokat i juridisk avdeling på Børsen.

Euronext-sjefen takker Abrahamsen

– Jeg er trygg på at Øivind, med sin lange erfaring på Børsen, har ferdighetene og energien til å løfte våre ambisjoner for Oslo Børs til neste nivå. Jeg ønsker ham, Oslo Børs VPS og Euronext alt godt fremover, sier Abrahamsen i meldingen.

– Jeg vil takke Håvard for hans bidrag til integreringen av Oslo Børs VPS i Euronext, sier konsernsjef Stéphane Boujnah i Euronext i en kommentar.

– Vi er veldig tilfreds med å ønske Øivind velkommen som administrerende direktør for Oslo Børs og som medlem i vår internasjonale ledergruppe. Under hans ledelse, med hans solide erfaring fra kapitalmarkedet, skal vi fortsette å levere det ypperste av tjenester til våre kunder, sier Boujnah.

Les også

PwC-topp Håvard S. Abrahamsen blir ny børsdirektør

Publisert:
Gå til e24.no

Her kan du lese mer om

 1. Euronext
 2. Oslo Børs
 3. Aksjelive

Flere artikler

 1. Euronext satser på klimavekst med NordPool-oppkjøp

 2. Børsdirektøren om noteringsboomen: Har sagt nei til flere selskaper i år

 3. Euronext tar kontroll over kraftbørsen

 4. Børsboomen fortsetter: Historisk årsrekord kan ryke før høsten

 5. Betalt innhold

  Oslo Børs var preget av innsidehandel og av at «alle kjente alle». Nå mener sjefen den er blant verdens strengeste.