Lundin: - Tester på Johan Sverdrup viser «eksepsjonelle egenskaper»

Har indikasjoner på «ytterligere potensial».

TESTET OLJEKOLONNE: Lundin Petroleum sier nye tester av reservoar på Johan Sverdrup-feltet viser «eksepsjonelle strømningsegenskaper». Her representert ved konsernsjef Ashley Heppenstall.
  • Eirik Winsnes
Publisert:

Operatørene på Johan Sverdrup-feltet i Nordsjøen fortsetter å gjøre seg kjent med egenskapene i «elefantfunnet».

Oljeselskapet Lundin Norway varslet onsdag at det har funnet en 30 meter høy oljekolonne i boringen av undersøkelsesbrønn 16/3-5. Selskapet hevder selv i en pressemelding at tester viser «eksepsjonelle strømningsegenskaper» i det ene av reservoarene.

- Vi har nå testet strømningen i to reservoarer og er veldig fornøyd med flytegenskapene. Vi gjør nå et vurderingsarbeid for å forstå strømningen, og for senere kunne estimere og sette opp et utbyggingskonsept, sier Maria Hamilton, informasjonssjef i Lundin Petroleum, til E24.

Les også: Tørr brønn for Lundin, Det norske og Noreco

Oljekolonnen består av 14 meter sandsteinsreservoar over 16 meter med zechstein karbonat. Testen av zechstein karbonatene skal ha indikert «varierende reservoarkvalitet».

- Vi har ikke testet zechstein før, men vi har gode indikasjoner på at det kommer til å være mulig å hente ut olje herfra også, sier Hamilton, og legger til:

- Hvor mye vet vi per i dag ikke.

Indikasjoner på ytterligere potensial

Konsernsjef og administrerende direktør i Lundin, Ashley Heppenstall, sier i en kommentar at «testene av zechstein karbonatene indikerer ytterligere potensial som vil kreve nye undersøkelser».

- Hva legger dere mer konkret i «ytterligere potensial»?

- Det kommer til å være mulig å hente ut olje herfra, men vi må gjøre nye undersøkelser før vi sier noe mer konkret om potensialet her, sier Hamilton.

Brønnen er boret 2025 meter under havoverflaten og brønnen vil nå plugges og forlates.

Johan Sverdrup-funnet strekker seg over to lisenser, PL501 og PL265.

Lundin Norway AS er operatør og har en lisensandel på 40 prosent i PL501-lisensen. Partnere er Statoil med 40 prosent og Maersk Oil, med 20 prosent. Statoil skal levere et nytt ressursestimat mot slutten av 2013.

Les også:

Publisert:
Gå til e24.no

Flere artikler

  1. Lundin-sjefen jubler over testresultater

  2. - Beste brønntest noensinne på Johan Sverdrup

  3. Lundin fant mer olje på Johan Sverdrup

  4. Lundin kan ha gjort storfunn i Nordsjøen

  5. Aksjeras i Lundin