HURTIGRUTEN FALLER OVER 10 PROSENT: Hurtigruten på taperlisten

Hurtigruten stuper etter å ha lagt frem tall.

Publisert:

En rekke selskaper la frem kvartalstall onsdag morgen. De to som utmerket seg mest, var trolig Hurtigruten og Det norske oljeselskap.

Hoveindeksen stiger 0,77 prosent til 371,35 poeng etter 45 minutters handel. Etter en kraftig opptur hjulpet av krisemilliarder til Hellas mandag, falt hovedindeksen på Oslo børs tilbake tirsdag.

Hurtigruten

Hurtigruten

OSE

HRG

meldte onsdag om fortsatt negative tall på driften og bunnlinjen i første kvartal.

Driftsinntektene endte på 516,4 millioner kroner, sammenlignet med 443,4 millioner kroner i samme periode i fjor. Selskapet hadde et resultat før skatt på minus 134,2 millioner kroner, sammenlignet med minus 169,2 millioner kroner i samme periode i fjor.

- Det er slik vi er skrudd sammen. Vi taper normalt penger i siste og første kvartal, sier kommunikasjonssjef Ragnar Norum i Hurtigruten til E24.

"Flere vintergjester ga 53 millioner i økte inntekter Hurtigruten har normalt lavt belegg i første kvartal, men økt fokus på vintertrafikk og konseptet "Hunting the light" har gitt betydelig passasjervekst de fire siste årene.", heter det i rapporten.

Aksjen faller 12,11 prosent til 5,30 kroner fra start, og er den aksjen som faller mest i åpningen.

Det norske tapte 0,65 mrd.

Det norske oljeselskap

OSE

DETNOR

meldte mandag om meget røde resultater for kvartalet.

Driftsinntektene endte på 97,1 millioner kroner, sammenlignet med 57,1 millioner kroner i samme periode i fjor. Selskapet hadde et resultat før skatt på minus 645,4 millioner kroner, sammenlignet med minus 42,1 millioner kroner i samme periode i fjor, ifølge Reuters.

- Vi investerer i letevirksomhet, og vi har lagt på oss 20 millioner fat olje i perioden. Underskuddet er i tråd med det vi ventet. Kostnaden for letevirksomheten er på omtrent 1 dollar fatet. I dag kommer vi til å presentere at det vi har funnet nå, vil gi oss en inntekt på syv milliarder kroner. Effekten av det siste funnet ser vi ikke før i 2013, sier Erik Haugane i Det norske til E24.

- Underskuddet er lavere enn vi har budsjettert for perioden. Dette skyldes at vi har flyttet litt på brønnene, sier han.

Kjell Inge Røkkes Aker er største eier i Det norske med en eierandel på rett over 40 prosent etter at Det norske ble fusjonert med Aker Exploration i fjor. Røkke er også styreleder i selskapet.

Aksjen stiger 1,45 prosent til 28 kroner.

Schibsted

Mediekonsernet Schibsted

OSE

SCH

slo forventningene i første kvartal. Selskapet fikk et driftsresultat på 278 millioner kroner, mens analytikerne forventet 224 millioner kroner, ifølge estimater hentet inn av Reuters.

Det er sterke marginer som gir den positive overraskelsen. Inntektene endte nemlig på 3.258 millioner kroner og det var omtrent 200 millioner kroner mindre enn forventningene.

- Vi er godt fornøyd med å ha lagt bak oss et nytt kvartal med resultatforbedring. Det er i første rekke effekten av våre interne lønnsomhetstiltak som gir effekt, sier Schibsteds konsernsjef Rolv Erik Ryssdal i en børsmelding.

Aksjen stiger 4,12 prosent til 149,10 kroner.

Publisert:

Her kan du lese mer om