HURTIGRUTEN: Analysesjef: - Hurtigruten kan være en risikoaksje
Terra-analytiker sliter med å anbefale Hurtigruten.
- Generelt er Hurtigruten
OSE
HRG
veldig vanskelig å verdsette. For en analytiker er ikke dette lett. Det er to ting som forårsaker dette. Først og fremst er Hurtigruten midt i en snuoperasjon. Hovedproblemet er den avtalen selskapet har med staten. Opprinnelig hadde man blant annet ikke kompensasjon for økning i oljepris med i avtalen. En eventuell ny avtale
kan
være på plass i 2012, sier analysesjef Stig Myrseth i Terra Markets til E24.
Terra Markets, tidligere Orion, er det eneste meglerhuset som følger Hurtigruten-aksjen.
Hurtigruten, som har blitt en av traderfavorittene ut over vinteren, har hatt en fenomenal utvikling etter Kapital-redaktør og investor Trygve Hegnar kjøpte seg til å bli største eier. Men onsdag faller aksjen 12,77 prosent til 5,26 kroner på Oslo Børs, etter selskapet la frem tall for første kvartal før åpningen.
Les også:
Flåten bør byttes ut
Myrseth påpeker videre at selskapet har ganske mye gjeld og at en del av flåten begynner å bli gammel. Han mener noen av skipene bør byttes ut snart, men at selskapet ikke har penger nok til dette.
- Du bør kjøpe aksjen hvis du tror at Hurtigruten lykkes å få plass en ny avtale med staten og at skipene kan leies ut til oljeselskaper, lik avtalen de gjorde i Australia. Får de ikke disse avtalene på plass, er dette en risiko-aksje, sier Myrseth.
Analysesjefen påpeker at de har både kursmål og anbefaling under vurdering, men at kursmålet mest sannsynlig vil justeres opp noe. Samtidig påpeker Myrseth at det er begrenset oppside i aksjen, siden aksjen har gått en del den siste tiden.
Tapte 100 mill.
Hurtigruten meldte onsdag om fortsatt negative tall på driften og bunnlinjen i første kvartal.
Driftsinntektene endte på 516,4 millioner kroner, sammenlignet med 443,4 millioner kroner i samme periode i fjor. Selskapet hadde et resultat før skatt på minus 134,2 millioner kroner, sammenlignet med minus 169,2 millioner kroner i samme periode i fjor.
- Det er slik vi er skrudd sammen. Vi taper normalt penger i siste og første kvartal, sier kommunikasjonssjef Ragnar Norum i Hurtigruten til E24.
Les også: