Blokkjede kan være utsatt for «umulig» dataangrep

En av verdens største kryptobørser, Coinbase, stanser handelen i kryptovalutaen ethereum classic etter et mulig hackerangrep.

 • E24
Publisert:

Oppdatert: I en tidligere versjon av denne artikkelen skrev E24 at angrepet var rettet mot Coinbase. Det stemmer ikke. Det er blokkjeden til ethereum classic som kan være angrepet.

Ethereum classic kan ha blitt utsatt for et type hackerangrep som i teorien skal være «umulig» å gjennomføre, skriver Bloomberg.

Coinbase, den amerikanske markedsplassen for kryptovalutaer, skriver på sine nettsider mandag at de har stanset handelen i ethereum classic etter at de oppdaget «dype omorganiseringer» av blokkjeden til valutaen, hvor verdier for oppunder 500.000 dollar (4,2 millioner kroner) ble handlet to ganger.

Dette kan ifølge Bloomberg indikere et såkalt «51 prosents-angrep», hvor enkelte datamaskiner forfalsker transaksjoner. Dersom det stemmer at valuta er brukt to ganger, har blokkjeden feilet i sin mest grunnleggende oppgave, skriver Bloomberg videre.

Les også: (+) Da kryptokollapsen traff Norge

Teamet bak ethereum classic, som er verdens 18. største kryptovaluta basert på markedsverdi, sier de undersøker Coinbases oppdagelse, men at de ennå ikke har trukket noen konklusjoner, skriver Bloomberg.

Ethereum classic falt 7,7 prosent på nyheten mandag kveld, ifølge CoinMarketCap.com.

Les også

– Glad vi ikke lanserte kryptobørsen på toppen

Les også

Svensk datasentersjef: – Vi blir jo veldig attraktive

Publisert:
Gå til e24.no

Her kan du lese mer om

 1. Digital valuta

Flere artikler

 1. Bitcoin tilbake på 40.000 dollar

 2. Kraftig vekst for kryptobørsen Coinbase

 3. Betalt innhold

  – Dette er en type svingninger man absolutt bør tåle. Man bør også tåle mer

 4. Betalt innhold

  Nysgjerrig på kryptovaluta? Slik kommer du i gang

 5. Brått bitcoin-fall etter den siste tidens voldsomme oppgang