TANDBERG-OPPKJØPET: - Vi har muligheten til å by over

Fredrik Halvorsens nye sjef er overbevist om at Cisco kan matche ethvert potensielt konkurrerende bud på selskapet.

Publisert: Publisert:

Ciscos mektige konsernsjef John T. Chambers sier seg trygg på at budet på den norske teknologistjernen Tandberg

OSE

TAA

er så sterkt at det får bred aksept.

- Vi mener budet vårt er svært godt og rettferdig. Det gjør også Tandbergs styre. Det er opp 38 prosent fra aksjekursen 1. juli, dramatisk bedre enn markedet. Og deler av denne aksjeøkningen skyldes nettopp rykter i markedet første uken i juli om at et bud ville komme, sier Chambers til E24.

Halvorsens nærmeste sjef

Visedirektør Marthin De Beer er mannen som vil bli Tandberg-sjef Fredriks Halvorsens nærmeste leder dersom transaksjonen lykkes. Han har planer om å tilbringe mye tid i Norge fremover - et land han beskriver som "umåtelig vakkert".

Også ingeniøren fra Sør-Afrika avviser synspunktene til flere analytikere torsdag om at budet på 153,5 kroner per aksje er for lavt.

- Du er trygg på at budet er høyt nok?

- Absolutt. Vi snakker om over 17 milliarder norske kroner. Bare se på premien i forhold til snittet de siste tre månedene. Aksjonærene til Tandberg har også opplevde en formidabel aksjestigning det siste året, og får nå betalt for det av oss.

Les også:

- Aktuelt å høyne budet

Budet er 11 prosent høyere enn onsdagens sluttkurs på 138,3 kroner, men 25 prosent høyere enn snittkursen på videokonferanseselskapet de siste tre månedene.

- Ved et høyere bud, er det aktuelt for dere å høyne deres?

- Ved en slik situasjon er det absolutt aktuelt å høyne budet. Vi har en sterk kontantbeholdning, totalt vel 35 milliarder dollar. Vi har en av de sterkeste balansene i verden. Skulle en situasjon med konkurrerende bud oppstå, mener vi at vi stiller veldig sterkt.

Les også:

- Kapitalistisk verden

De Beer understreker at Cisco ikke tror at noen vil komme med noe høyere bud, og at han mener selskapets tilbud er svært generøst.

- Men i en eventuell budkrig vil dere sannsynligvis slå konkurrentene?

- Ja, definitvit. Vi tror som sagt ikke at det vil komme andre bud. Men kommer budene, har vi definitivt muligheten til å by over.

Under torsdagens pressekonferanse understreket også Tandbergs styreleder Jan Chr. Opsahl at han mente Ciscos bud var meget godt. Han la likevel inn et humoristisk forbehold om andre bud.

- Dette er en kapitalistisk verden. Det som skjer, det skjer, sa Opsahl.

Les også:

Flere E24-nyheter

Publisert: