Børsinteressen dalte i september

Men småsparerne tok mer risiko når de plukket aksjer, sier Nordnet-sjefen.

SEPTEMBER: Privatpersoner på børs gjorde 279.000 transaksjoner og omsatte aksjer for 10,1 milliarder via Nordnet, Netfonds og Skandiabanken i forrige måned.
Publisert: Publisert:

Det var en overvekt av små og mellomstore selskaper blant de mest kjøpte aksjene blant privatpersoner på børs i september.

Samtidig var salgslisten i større grad dominert av store selskaper, viser statistikk fra Nordnet.

Statistikken viser også at interessen dalte i den tradisjonelt svake september-måneden.

- Netto kjøp og salg har svingt rundt null i hele september, men endte til slutt med et nettosalg på 44 millioner, sier daglig leder Anders Skar i Nordnet Bank Norge i i en melding.

Privatpersoner på børs gjorde 279.000 transaksjoner og omsatte aksjer for 10,1 milliarder via Nordnet, Netfonds og Skandiabanken i forrige måned.

Dette er tilsvarer en nedgang fra august i antall transaksjoner på 15 prosent og en nedgang i omsatt volum på 11 prosent.

- Selv om privatpersoners samlede aksjebeholdning gikk ned i september ser vi en klassisk sektorrotasjon som tyder på at private aksjeinvestorer tar mer risiko når de velger aksjer, sier Skar.

Gikk for mindre selskaper
For blant de mest solgte aksjene i september finner vi store selskaper som Statoil, Telenor, Yara, RCL, Norsk Hydro og Gjensidige.

Samtidig vendte investorene blikket etter små og mellomstore selskaper som Norwegian, Golden Ocean, Norwegian Energy, Opera, Polarcus og Sparebank1 Nord-Norge.

Hovedindeksen på Oslo Børs er hittil i år opp 13 prosent, mens indeksen som følger små selskaper er opp cirka 23 prosent.

Statistikken gjelder omsetningen blant privatpersoner på Oslo Børs i september fra Nordnet, Netfonds og Skandiabanken.

Hovedindeksen på Oslo Børs endte opp 1 prosent i september.

Publisert:
Gå til e24.no