Høyeste oljepris på seks måneder hindrer kraftig børsfall i Oslo

Vi tror at Statoil-aksjen vil bidra til å stabilsere Oslo Børs, sier analysesjef.

ØKT USIKKERHET: Råvareprisene har gått til værs, og verdens børser småskjelver i frykt for et nært forestående angrep mot Syria.
Publisert:

Spekulasjoner om en nært forestående militær aksjon fra Vesten inn i Syria har økt nervøsiteten i finansmarkedene betraktelig de siste par dagene.

Tirsdag var spekulasjonene i gang, og det bidro til et kraftig fall på Europa-børsene, med fall på over 2 prosent både i Paris og Frankfurt. Her hjemme «slapp» investorene unna med et fall på 0,8 prosent, mye takket være svak oppgang i det norske børslokomotivet Statoil.

Analysesjef Roger Berntsen i Netfonds tror onsdagen vil ha noen likhetstrekk med gårsdagen, det vil si at Statoil vil stige, mens mye av markedet forøvrig sendes ned.

For oljeprisene har steget videre, og i skrivende stund omsettes kontraktene på Nordsjøolje for 116,10 dollar fatet, mens et fat amerikansk lettolje omsettes for 111,42 dollar fatet.

- Forventningene er at Hovedindeksen på Oslo Børs skal åpne svakt ned, sier Berntsen, og legger til at deres åpningsestimat er en beregning som fungerer best under normale markedsforhold, sier Berntsen til E24.

Han legger til at oljeprisen har gått mye det siste døgnet på grunn av spekulasjoner om et nært forestående angrep mot Syria.

- Isolert sett er høyere oljepris gunstig for Oslo Børs, og spesielt for Statoil. Samtidig er det mange andre aksjer som påvirkes av økt geopolitisk usikkerhet. I dag venter vi imidlertid at Statoil med sin tyngde vil stabilisere Oslo Børs, og hindre et kraftig fall, påpeker analysesjefen.

Les også:

Publisert: