Northland- aksjonærer mister 97 prosent

Aksjeeierne blir sittende igjen med smuler, innrømmer konsernsjefen.

Publisert:

Dagens redningsoperasjonen fører til at de eksisterende aksjonærene mister nesten hele investeringen sin.

I et intervju med svenske Tidningarnas telegrambyrå sier konsernsjef Karl-Axel Waplan i Northland Resources at eierne blir tilbudt 3,1 prosent av det omstrukturerte selskapet.

- Det beste for aksjeeierne er å gå med på dette her. Da sitter man fortsatt med oppsiden, sier Waplan til byrået.

På spørsmål om alternativet er at de ikke får noe, svarer han:

- Ja, nettopp.

LES OGSÅ: Northland reddet

I dag ble avgjort at Northland Resources, som siden i februar har vært under konkursbeskyttelse, slipper å gå veien til skifteretten. Flertallet av kreditorene stemte ja til redningsplanen for de kriserammede gruveselskapet.

Selskapet har planlagt at kontrollen blir fordelt mellom nye og gamle obligasjonseiere. 50 prosent av eierskapet tilfaller de nye, mens 46,9 prosent til den gamle så fort alle konvertible obligasjoner og warrants utøves.

Det svenske byrået opplyser at eksisterende aksjonærer må ta stilling til forslaget på generalforsamlingen i Luxembourg 28. juni.

- Jeg sitter i et møte og kan ikke kommentere dette akkurat nå, sier Waplan til E24.

LES OGSÅ: Northlands skjebne avgjort i obligasjonseiermøte

- Dette er nok en trist nyhet fra selskapet, kommenterer daglig leder Anders Skar i nettmegleren Nordnet om forslaget fra konsernsjefen.

Gruveaksjen var den tredje mest handlede blant småsparerne på Oslo Børs i mars, ifølge statistikk fra Nordnet, Netfonds og Skandiabanken.

I april forsvant imidlertid aksjen ut av topplisten.

Han forteller at Northland-aksjen har vært veldig populær blant småsparerne.

- Mange blir fristet av høy risiko og stort potensiale. Vi har registrert en hyppig trading i aksjen. Flere har også vært inne langsiktig, og det var disse som også fikk smellen da aksjen raste i vinter. Det hele er en trist historie for mange private aksjonærer, sier han.

Skar tror de fleste har klart å holde seg unna nye investeringer i tiden mens selskapet har vært under konkursbeskyttelse.

- De som har gjort det har visst hvilken risiko de har tatt. Det er nok ingen som har gått inn med de lange pensjonspengene sine, sier han.

Oslo Børs åpnet opp for handel i gruveaksjen klokken kvart over to tirsdag. Før handelen ble stanset 24. mai, var aksjen omsatt for 34 øre.

Aksjen stiger etter handelsstart, og omsettes for 55 øre i ettermiddag.

E24 BØRS:Følg gruveaksjen her

Selskapet opplyser videre i en børsmelding at Norsk Tillitsmann har åpnet alle bankkonti som var frosset mens forhandlingene pågikk med kreditorene.

LES OGSÅ:

Publisert:

Her kan du lese mer om