AMSC: Økende sjanser for profitt-deling

Kan få nyte godt av et sterkt amerikansk marked.

GODE FORHOLD: American Shipping Company melder om økende rater.
Publisert: Publisert:

Røkke-rederiet American Shipping Company (AMSC) har vært i vinden etter at ratene i det såkalte Jones Act-markedet i USA steg kraftig.

- Den positive utviklingen inkluderer full utnyttelse av flåten, uten nybygg til bestilling, og økte timecharter-rater sammenlignet med for et år siden, skriver selskapet i forbindelse med sin kvartalsrapport for årets tre første måneder.

Årsakene til det sterke markedet er økt produksjon ved raffinerier på den amerikanske Gulfkysten, redusert import og økning i frakten av spesialkjemikalier og skiferolje.

Det er ventet at den positive markedstrenden vil fortsette. AMSC minner om at de er skjermet mot spotprissvingningene.

- Selv om spotratene har økt betraktelig, spesielt som et resultat av økningen i skiferolje-forsendinger, burde det nevnes at Overseas Shipping Group ikke har noen av AMSCs skip på kontrakter i spotmarkedet.

Les også: AMSC: - Spotratene påvirker ikke oss

American Shipping Company leier ut skipene sine på kontrakter til Overseas Shipholding Group (OSG), og disse opererer i timecharter-markedet. Kontraktene American Shipping Company har med OSG for sine ti produkttankskip utløper først om seks år, i desember 2019, og er selskapets eneste inntektskilde.

AMSC har en profittsplitt-avtale med OSG som foreløpig ikke har kastet av seg.

- Men med økende timecharter-rater, øker utsiktene for profittdeling, skriver selskapet.

Tre muligheter for OSG

American Shipping Company innleder sin kvartalspresentasjon med en oppdatering av tilstanden i OSG. Selskapet har siden november vært under såkalt Chapter 11-beskyttelse.

- Risikoene AMSC står overfor er i hovedsak relatert til den operasjonelle og finansielle ytelsen til OSG, samt generell markedsrisiko, skriver selskapet.

AMSC ser for seg tre scenarier for Overseas Shipping Group. Sistnevnte kan enten fortsette driften under den nåværende avtalen, returnere skipene til selskapet eller overføre charteravtalen til en tredjepart. AMSC mener at det siste alternativet er minst sannsynlig.

- Dersom OSG velger å avvise bareboat-chartrene, venter AMSC at det grunnet markedsforholdene vil være mulig å inngå en avtale med en annen markedsoperatør til like gode eller bedre betingelser innen kort tid, skriver selskapet.

Så langt har imidlertid OSG betalt leien til AMSC som planlagt.

Bedre bunnlinje

Tallene for det første kvartalet viser at AMSCs inntekter er mer eller mindre uendret sammenlignet med for et år siden. Omsetningen falt fra 21,7 millioner dollar, til 21,5 millioner dollar.

Driftsresultatet var uendret, mens bunnlinjen svinger fra minus til pluss - 12,2 millioner dollar i årets første kvartal, mot minus 8,2 millioner dollar i samme periode fjor. Dette skyldes i hovedsak gunstig valutakursutvikling.

Nyhetene og nøkkeltallene fra AMSC blir tatt godt imot i markedet. Aksjen er opp 7,7 prosent etter en halvtimes handel.

Les også: Børshopp til ny årstopp

Les også: Bråstopp for Røkke-selskaper

Les også: Røkke-selskaper til topps på Børsen

Publisert:
Gå til e24.no