Kutter gruveaksje til null

SEB Enskilda anbefaler å skygge unna Northland Resorces.

DRAMA: Dramatikken har vært stor i gruveselskapet Northland Resources de siste dagene etter at selskapet meldte at de har identifisert et finansieringsgap som gjør at selskapet nå må prøve å hente inn ny finansiering for totalt 375 millioner dollar.
Publisert: Publisert:

Gruveselskapet Northland Resources er fortsatt i fritt fall på børsen mandag etter at selskapet varslet kostnadssprekk og milliardemisjon i forrige uke.

I dag ramler aksjen nye 35 prosent, og er nå ned nesten 90 prosent siden onsdag i forrige uke.

Verdiene i Northland er nå borte mener meglerhuset SEB Enskilda. Ifølge TDN Finans anbefaler meglerhuset å selge Northland-aksjen, og kutter kursmålet til 0 kroner fra 1,50 kroner.

SEB priser nåverdien av gruveprosjektet Kanuisvaara til 288 millioner dollar, og med obligasjonsgjeld på 370 millioner dollar, prises egenkapitalen til null.

Meglerhuset er av den oppfatning at det ikke er sikkert at den planlagte emisjonen blir gjennomført, og ser restrukturering av balansen som et scenario dersom gruveselskapet ikke får hentet egenkapital.

Les også: Swedbank First: - Vær forsiktig

Dramatikken har vært stor i gruveselskapet Northland Resources de siste dagene etter at selskapet meldte at de har identifisert et finansieringsgap som gjør at selskapet nå må prøve å hente inn ny finansiering for totalt 375 millioner dollar.

250 millioner dollar er planlagt hentet gjennom en emisjon og 125 millioner dollar via gjeldsopptak.

- Jeg tror vi vil klare å hente inn 250 millioner dollar, men til en stor rabatt dessverre, sa styreleder i Northland Resources Anders Hvide på en webcast-konferanse fredag ettermiddag.

En lekkasje førte til at Northland Resources måtte skynde seg å informere markedet om store kostnadsoverskridelser og selskapets finansieringsbehov på 375 millioner dollar, ifølge styrleder Anders Hvide.

- Vi vet ikke hvem som har lekket, men vi vil anmelde lekkasjen til Økokrim, sier Hvide til Dagens Næringsliv.

Publisert:
Gå til e24.no