Ingen jubeldag på Wall Street

Det var ikke mye å rope hurra for på Wall Street onsdag.

NEDTUR: Det ble en negativ børsdag i USA onsdag.
  • Ida Hanstad
Publisert:

Ved handelsstart åpnet de toneangivende indeksene så vidt opp, men bare en times tid senere gikk det i gal retning på Wall Street da de tre toneangivende indeksene var ned.

Ved stengetid onsdag ser det slik ut:

* Dow Jones endte ned 0,1 prosent.

* S&P fikk en nedgang på 0,2 prosent.

* Nasdaq har fått en ørliten opptur på 0,02 prosent.

Onsdag kveld gikk den amerikanske sentralbanken, Federal Reserve, ut med nyheten om at styringsrenten holdes mellom 0 og 0,25 prosent. Dette var også resultatet mange hadde ventet seg.

Det kom også frem at det foreløpig ikke tatt noen beslutning om å gjennomføre QE3, det vil si tredje runde med kvantitative lettelser.

LES OGSÅ: Svak nedgang før rentemøte

Vinnere og tapere

På selskapsfronten i USA faller blant andre Walgreen-aksjen med 2,9 prosent. Tirsdag sank fikk den en nedtur på hele 5,9 prosent, etter at det ble kjent at apotekkjeden kjøper seg inn i den engelske kjeden Boots. Kjøpet er verdsatt til hele 6,7 milliarder dollar. I tillegg har selskapet meldt om en økning i utbytte på 22 prosent og kvartalstall som matcher analytikernes konsensus.

IT-giganten Microsoft, som mandag denne uken lanserte nettbrettet «Surface», var ved børsåpning onsdag opp 0,3 prosent. Ved stengetid var den opp 0,8 prosent.

Produktet har blitt omtalt som en konkurrent til Apples iPad. Apple endte onsdag ned 0,3 prosent.

Procter & Gamble falt tirsdag 2,4 prosent og faller onsdag ytterligere 2,9 prosent, etter å ha publisert et varsel om lavere enn ventet resultat for fjerde kvartal. Samtidig presenterte selskapet en guiding for 2012 som viser til et uendret resultat, skriver SIX News.

Adobe Systems endte ned 2,8 prosent, noe som trolig har sammenheng med at de tirsdag kveld presenterte en kvartalsrapport med svake utsikter. Selskapet venter inntekter på 1,075-1,125 milliarder dollar og et justert resultat på 56-61 cent per aksje, mot ventet 1,134 milliarder.

Europa noe opp

På Oslo Børs endte Hovedindeksen opp 0,22 prosent. Med det snuser den på 400 poeng, men endte så vidt under - på 399,55 poeng.

LES OGSÅ: Storebrand ble dagens store børsvinner

Også ellers i Europa endte det med opptur på ukens tredje handelsdag. Ved stengetid onsdag så det slik ut for de toneangivende indeksene på kontinentet:

* Londons FTSE 100 er opp 0,6 prosent.

* CAC 40-indeksen i Paris stiger 0,3 prosent

* Tysklands DAX-indeks er opp 0,3 prosent.

Publisert:
Gå til e24.no

Flere artikler

  1. Svak nedgang før rentemøte

  2. Traurig torsdag på Wall Street

  3. Pilene pekte i riktig retning på Wall Street

  4. Opptur og rekordpå Wall Street

  5. Nyheter fra Europa ga store svingninger