Danske Bank med resultat- og utlånsvekst

Danske Bank Norge fikk et resultat før skatt på nesten 1,5 milliard kroner i første halvår, noe som er en vekst på 16 prosent fra samme periode i fjor. En sterk utlånsvekst er en viktig bidragsyter til resultatutviklingen.

STERK UTLÅNSVEKST: Danske Bank sin kamp om boligkundene gjør seg utslag i selskapets resultater. Her fra Danske Bank sine lokaler i Stortingsgata i Oslo.

Stian Lysberg Solum
  • Christian Høie Lie
Publisert:

– Tallene for første halvår viser at kundene åpenbart liker kombinasjonen av konkurransedyktige priser, en offensiv holdning og god rådgivning. Vi er stolte og ydmyke over veksten vi leverer, sier sjef for den norske virksomheten, Trond F. Mellingsæter, i en pressemelding.

Sterk utlånsvekst

Banken kan vise til en sterk utlånsvekst på 19 prosent, opp fra 180 milliarder til 215 milliarder siste år, ifølge en pressemelding.

Les også

Finanstilsynet vil kutte kraftig i boliglån

Netto renteinntekter øker fra 1.897 millioner kroner i første halvår i fjor til 1.929 millioner kroner i år.

– Det siste halvåret har vi vært garantisten for god konkurranse ved å kontinuerlig utfordre i det norske bankmarkedet. Det merker vi at kundene setter pris på, fortsetter Mellingsæter.

Da E24 snakket med den nye landssjefen til Danske Bank i Norge, Trond F. Mellingsæter, for noen måneder siden, var han tydelig på sin ambisjon om vekst.

– Som den tredje største banken i Norge kan vi utfordre de to største (red.anm.: DNB og Nordea). Det har vi allerede gjort på rentesiden. Så vi er godt i gang.

Les også

Ny Danske Bank-sjef: – Vi har et kjempepotensial til å vokse

Vant akademikerne

Danske Bank fikk tidligere i år en viktig avtale DNB i mange år har hatt med interesseorganisasjonen Akademikerne. Fra første januar i år har foreningens 113.000 medlemmer hatt muligheten til å benytte seg av gunstige betingelser på banktjenester i Danske Bank.

– Avtalen har gitt oss en veldig god kundetilgang, det levner det ingen tvil om. Det har vært en fantastisk start, og avtalen er viktig for oss. Nå er avtalen med Akademikerne en viktig kilde til vekst, sa den ferske banksjefen til E24 i april.

Danske Bank Norge er en filial av Danske Bank A/S. Konsernet som helhet gjør det også bra, og rapporterer en bunnlinje på 9,4 milliarder danske kroner (omtrent 11,2 milliarder norske kroner) for første halvår.

Tilsvarende periode i fjor leverte selskapet 6,9 milliarder danske kroner (8,2 milliarder norske kroner) i resultat etter skatt.

Les også

Rentekrigen fortsetter: Nordea i fastrente-kamp med Danske Bank

Les også

Ny stor bank-undersøkelse: Han har de minst fornøyde kundene

Les også

Nordea: - Vi satser på å være først

Publisert:

Her kan du lese mer om

  1. Danske Bank

Flere artikler

  1. Kundeflukt etter hvitvaskingsskandalen

  2. Danske Bank i Norge har tapt 1,9 milliarder hittil i år

  3. Danske Bank Norge tar markedsandeler i tøff konkurranse

  4. Annonsørinnhold

  5. Inntektsfall også for Danske Bank Norge: – Solid år likevel, sier landsjefen

  6. Har lånt ut 100 milliarder kroner til Akademikerne-kunder