Inntektshopp for sparebanker i vest og i nord

Næringslivet er med på å styrke resultatene.

LYSE TIDER: Både Sparebank 1 SR-Bank og Sparebank 1 Nord-Norge melder om gode tider i sine respektive regioner.

Stian Lysberg Solum
  • Tone Iren Sørheim
Publisert: Publisert:

I morgentimene onsdag la to av de største bankene innen Sparebank1-konsernet, henholdsvis Sparebank 1 SR-Bank og Sparebank 1 Nord-Norge, frem tall for månedene april, mai og juni og årets første halvår.

De viste at det er gode tider for deres respektive banknæringer.

SR-Bank fikk et resultat på 1,5 milliarder kroner før skatt i første halvår, til sammenligning endte resultatet på 1,01 milliarder i samme periode i 2013. I årets andre kvartal endte resultatet på 684 millioner kroner mot 511 millioner i andre kvartal 2013.

Utlånsveksten har de siste tolv månedene steget med 3,6 prosent.

I en børsmelding onsdag skriver administrerende direktør Arne Austreid:

- Vi har over tid satt i verk ulike tiltak som skal bidra til økt effektivitet, både gjennom reduserte kostnader og økte inntekter. Jeg er godt fornøyd med at vi ser en reduksjon i kostnader både målt i prosent og i nominelle kroner. Dette er nødvendig i vår tilpasning til endringene i kundeadferd, spesielt i forhold til våre kunders betydelige økte bruk av digitale kanaler.

Austreid venter god lønnsomhet videre for bedriftene i deres markeder.

Les også

Norsk inflasjon stiger

Bedre tider også i nord

Sparebank 1 Nord-Norge var knappe 100 millioner norske kroner fra å doble overskuddet før skatt fra første halvår 2013 til første halvår 2014.

I årets seks første måneder ble resultatet før skatt på 897 millioner kroner mot 497 millioner kroner i 2013. For andre kvartal isolert sett ble resultatet før skatt på 424 millioner kroner

Lavere utlånstap er med på å forklare forbedringen i resultatet. I de første seks månedene 2013 endte utlånstapene 87 millioner kroner, for i år er de sunket til 47 millioner kroner.

Banken melder også om en ventet vekst i verdiskapningen på tre prosent for regionen i 2014 mot ventet to prosent for landet under ett. Høyere investeringstakt enn resten av landet skal være med på å løfte verdiskapningen.

Sparebank 1 Nord-Norge melder videre om at innbyggerne i landsdelen bruker mer penger enn tidligere. Pilene peker i retning av ny optimisme.

Publisert:

Her kan du lese mer om

  1. SpareBank 1 SR-Bank
  2. SpareBank 1 Nord-Norge

Flere artikler

  1. «Oljebanken» skrev ned lån for nesten en halv milliard

  2. Sparebank 1 SMN økte inntjeningen

  3. Sparebank-sjefer melder om gode tider: – Det er høy vekst og optimisme

  4. Annonsørinnhold

  5. SR-Bank håper de store tapene på oljelån er tatt

  6. – Mye som har blitt sagt og skrevet er unyansert