Slipper kartell-straff

Rederiet Stolt-Nielsen kan unngå gigantstraff.

Publisert:

Det delvis norsk-eide rederiet Stolt-Nielsen kan slippe unna straffen for det ulovlige prissamarbeidet kjemikalietankrederiet har vært involvert i.

Fredag falt dommen i saken det amerikanske justisdepartementet har reist mot rederiet for å få opphevet den amnestiavtalen Stolt-Nielsen fikk da de i 2003 informerte amerikanske myndigheter om det ulovlige prissamarbeidet de hadde hatt med rederiene Odfjell og JO Tankers.

Ifølge en pressemelding fra Stolt-Nielsen vant rederiet rettssaken og rederiet har fått amnestiet tilbake.

Les også: Fullt tap for Stolt-Nielsen

Ingen bevis

Ifølge melding skriver dommer Bruce W. Kauffmann at justisdepartementet ikke har klart å bevise noen brudd på amnestiavtalen fra Stolt-Nielsens side.

- Vi er førnøyd med at rettferdigheten har seiret, sier konsernsjef Niels G. Stolt-Nielsen i rederiet i en kommentar.

Amerikanske myndigheter mente Stolt-Nielsen ikke hadde avsluttet det ulovlige prissamarbeidet så raskt som de skulle ha lovet myndighetene.

Les også: Bruker 107 mill på advokater

Gigantbøter

Rederiet Odfjell inngikk i sin tid et forlik med amerikanske myndigheter som inkluderte at de betalte en bot på 42,5 millioner dollar samt at to av rederiets direktører måtte sone fengselsstraff i USA.

Også JO Tankers vedtok en betydelig bot.

Les også: Stoppet Stolt-Nielsen

Selv om det nå kan se ut som om Stolt-Nielsen slipper å bli straffeforfulgt, har saken likevel kostet rederiet dyrt.

Utgiftene til advokater og ikke minst erstatninger til de kundene som ble rammet av prissamarbeidet har forlengst passert en milliard kroner.

Pressemeldingen fra Stolt-Nielsen sier ingenting om amerikanske myndigheter har tenkt å anke saken inn for en høyere rettsinstans.

Les også: Stolt-Nielsen under etterforskning

Publisert:

Her kan du lese mer om