Hagen kan få 1,25 milliarder i utbytte fra Orkla

Styret i Orkla har foreslått utbetaling om ekstraordinært utbytte.

Publisert:

Styret i Orkla har i styremøte den 13. september 2011 vedtatt å fremme forslag om utbetaling av ekstraordinært utbytte på 5 kroner per aksje, unntatt aksjer i konsernets eie.

Det kommer frem i en melding onsdag.

Hagen eier 24,4 prosent

Stein Erik Hagen, inkludert nærstående, eier 250,6 millioner aksjer i Orkla. tilsvarende 24,4 prosent av aksjene i selskapet.

Det vil gi Hagen et utbytte på 1,25 milliarder kroner - hvis forslaget om utbytte blir godkjent av bedriftsforsamlingen.

- Utbyttet vil i det korte bildet bli benyttet til å nedregulere gjeld, skriver Hagen i en e-post til E24.

Aksjonærene får 5,09 mrd.

Det er totalt 1,018 milliarder eksternt eid aksjer i Orkla. Det ekstra ordinære utbytte vil gi aksjonærene et samlet utbytte på 5,09 milliarder kroner.

- Vi vil ikke uttale oss om dette før presentasjonen som starter klokken to, sier direktør for kommunikasjon og samfunnskontakt, Johan Chr. Hovland, til E24.

Orkla avholder kapitalmarkedsdag i London klokken 14.00 norsk tid.

Innkaller til generalforsamling

Styrets forslag vil bli forelagt bedriftsforsamlingen til uttalelse.

«Innkalling til ekstraordinær generalforsamling for behandling av forslaget vil bli sendt så snart som praktisk mulig. Av denne innkallingen vil det fremgå tid og sted for ekstraordinær generalforsamling, samt ex dato og utbetalingsdato for eventuelt utbytte», heter det i meldingen.

LES OGSÅ:

Publisert:
Gå til e24.no