Wall Street steg på Hellas

Investorene på Wall Street danset seg torsdag til oppgang i takt med klokken som tikket for den greske gjeldsavtalen.

HASTIG: Utenfor den greske sentralbanken.
Publisert:

Oppdatert etter stengetid

Ridd av en bølge av godvilje og rykter rundt hvor mange av de private utlånerne som hadde akseptert gjeldsavtalen med Hellas, åpnet The Street med et hopp opp torsdag.

Så slakket børsene i USA litt av, før alle de tre viktigste indeksene begynte en jevn og klatrende stigning før det hele gikk rett opp mot slutt, ikke akkurat ulikt den tradisjonelle greske dansen Sirtaki - bedre kjent som Zorbas dans.

** Dow Jones-indeksen stengte opp 0,7 prosent
** S&P 500 stiger 98 prosent opp
** Nasdaq stiger mest, med 1,2 prosent

Ikke ulikt tirsdag, da årets største fall så langt ble registrert i markedet, var også torsdag preget av rykter. Men denne gangen var ryktene til investorenes store glede.

Noen sa 90 prosent, andre 75 prosent og andre 80. Først fredag morgen vil det bli helt klart hvor stor andel av de private kreditorene som sier ja til den greske gjeldsavtalen.

Sent torsdag meldte de fleste med kilder sentralt plassert i forhandlingene at tilslutningen ble på 85 prosent.

- 80 prosent tilslutning

Ifølge Financial Times «bekreftet» en gresk regjeringskilde torsdag kveld at nesten 80 prosent aksepterte avtalen.

Det er færre enn det som EU mener er nødvendig for å få den greske gjeldsbyrden ned på et bærekraftig og håndterbart nivå på sikt, men er samtidig høyt nok til Hellas kan sette en strek over rundt 100 milliarder euro av sin gjeld.

Den greske oppturen på børsene gjorde også at indeksene i USA klarte å stå imot nye tall fra arbeidsdepartementet i landet, som viser at flere søkte om arbeidsledighetstrygd i forrige uke enn uken før.

Mer risikovilje

Samtidig steg prisen på amerikanske statsobligasjoner - nok et tegn på at investorene var villige til å søke mer risikable plasseringer.

I finanssektoren var det vårgrønt etter Hellas-ryktene, og de fleste kunne skilte med oppgang på godt over 1 prosent eller vesentlig høyere.

Unntaket var AIG, som faller mer enn 3 prosent. Fallet i AIG-kursen skjer etter at amerikanske myndigheter varslet at de selger 206,9 millioner aksjer i forsikringsgiganten, som under finanskrisen ble reddet av staten.

McDonald's-aksjen faller også over 3 prosent etter februartall som viste salgstall som skuffet sultne investorer på The Street.

For etterhandelen i USA er det varslet en melding fra den verdensomspennende kaffedrikkkjeden Starbucks.

Publisert:

Her kan du lese mer om