Nordnet-kunder kjøpte aksjer for 632 mill. i juni

Kahoot endte som den mest kjøpte aksjen forrige måned.

MEST KJØPT: Nordnet-kunder kjøpte Kahoot-aksjer for 137 mill.
Publisert:

Private investorer hos nettmegleren Nordnet omsatte aksjer for 28 milliarder kroner i juni. De kjøpe aksjer for 132 millioner kroner forrige måned, og på toppen av de mest kjøpte aksjene ligger Kahoot.

«Etter nok en tøff måned for Kahoot, med et storsalg fra hjørnesteinsinvestor Jan Haudemann Andersen, avslutter Kahoot måneden ned 11 prosent. Mye av grunnen til denne nedgangen har vært Jan Haudemann Andersen nedsalg på over 900 millioner kroner», skriver Nordnet i meldingen, og fortsetter:

«Samtidig kjøper Kahoot-sjefen Eilert Hanoa 1 million aksjer i samme transaksjon, og må sies å være et betydelig innsidekjøp, til tross for at Hanoa selv har et betydelig eierskap fra før.»

På toppen av salgslisten

Nordic Semiconductor ble aksjen som topper salgslistene, med et nettosalg på 137 millioner kroner.

– Nordic Semiconductor har vært et eventyr å eie så langt i 2021. Etter gode resultater i førstekvartal, i kombinasjon med sterk etterspørsel etter micro-chipper, har det bidratt til en oppgang på 60 prosent. Jeg tror flere kunder har solgt seg for å sikre gevinster før sommeren, sier investeringsøkonom i Nordnet, Mads Johannesen.

Også Aker BP og Nel troner på toppen av de mest solgte aksjene blant Nordnet-kunder.

Les også

Børsen opp 15 prosent i første halvår: – Nå går vi inn i «boom time»

– Brennhett containermarked

Johannesen sier sykliske aksjer er i vinden, og at det syns på kundestatistikken.

– Salmar, MPC Container Ships og Equinor er blant selskapene som er hyppig kjøpt gjennom måneden.

Samtidig trekker han frem MPC Container Ships, som med sin oppgang på over 330 prosent så langt i år legger bak seg nok en måned med oppgang.

– Selskapet er opp over 60 prosent og profiterer per i dag på et brennhett containermarked. Selskapet har også gjennomført en transaksjon der de har kjøpt Songa Container AS i løpet av måneden. Dette tok markedet godt imot, sier Johannesen.

Publisert:
Gå til e24.no

Her kan du lese mer om