Nytt fra børsselskapene

Link Mobility kjøper østerrikske WebSMS for 546 millioner

Oppkjøp er en viktig del av det norske IT-selskapet Link Mobilitys vekststrategi. Kjøpet av østerrikske WebSMS vil trolig gi synergier på over seks millioner kroner allerede neste år.

 • Camilla Knudsen
Publisert: Publisert:

Link Mobility, som er en leverandør av mobilløsninger, kjøper østerrikske WebSMS for 50,9 millioner euro, tilsvarene 546 millioner kroner, ifølge en børsmelding.

WebSMS har MNO-lisens i Østerrike og markedsleder der, men har også betydelig virksomhet i Tyskland og Sveits, skriver selskapet.

På foreløpig basis venter Link Mobility synergier (gevinster av sammenslåing) på 0,6 millioner euro (6,4 millioner kroner) i inntektsåret 2021.

WebSMS har 24 ansatte i Østerrike og hadde et resultat før skatt på 6,8 millioner euro i de tolv månedene frem til 30. juni 2020.

Kjøpesummen utgjøres av 60 prosent kontanter, mens 30 prosent består av 3,5 millioner nye aksjer i Link Mobility til en kurs på 47,00 per aksje. Det er identiske med prisen på de nye aksjene som ble utstedt i forbindelse med børscomebacket i oktober.

Oppkjøp vil fortsatt være en viktig del av selskapets internasjonale vekststrategi, og selskapet gjentar at det ser aktivt på flere kjøpsmuligheter på kort sikt.

Comeback

Link Mobilitys comeback på Børsen skjedde ganske nøyaktig to år etter at amerikanske Abry Partners kjøpte IT-selskapet av børs for 3,4 milliarder kroner.

Med dagens aksjekurs på 55,40 kroner har selskapet nå en markedsverdi på 14,8 milliarder kroner.

AGP Advokater AS, EY Law og EY Austria har stått for Link Mobilitys juridiske og finansielle assistanse i forbindelse med kjøpet.

Link Mobility ble grunnlagt av Jens Rugseth og Rune Syversen. De startet med løsninger for enveistekstmeldinger for bedrifter, men har etter hvert etablert seg som en mobilteknologiplattform som tilbyr omnikanalmeldinger for fysisk salg og nettsalg.

Børsmeldingen finner du her
Les også

Les også: Link Mobility stiger i børscomebacket – verdsettes til over 14 milliarder

Publisert:
Gå til e24.no

Her kan du lese mer om

 1. Nytt fra børsselskapene
 2. Aksjelive
 3. Link Mobility
 4. Østerrike
 5. Oppkjøp
 6. Sveits
 7. Tyskland

Flere artikler

 1. Ferd satser på Link Mobility etter børscomebacket

 2. Link Mobility ekspanderer internasjonalt med milliardoppkjøp

 3. Link Mobility-aksjen raser til ny bunn – analytiker peker på vekst-bom

 4. Markant nedgang på Oslo Børs – Link Mobility klatret i børscombacket

 5. Link Mobility vil gjøre comeback på Oslo Børs