Børsdagen

Oslo Børs avsluttet i pluss: Norwegian-aksjen falt nær ti prosent

Verden åpner gradvis opp etter corona-stenging, og Børsen får et løft med oljeprisen.

Stian Lysberg Solum
 • Eivind Bøe
 • Anders Nybakken Kvale
Publisert:

Saken oppdateres.

Børsen hentet inn noe av gårsdagens fall, med Hovedindeksen opp 0,87 prosent til 757,81 poeng.

Oppgangen var hovedsak oljedrevet. Equinor endte opp 5,2 prosent og Aker BP steg 6,7 prosent.

– Oppgangen kommer i lys av at flere amerikanske skiferoljeprodusenter har meldt at de skal kutte oljeproduksjonen, skriver Nordea Markets om utviklingen i oljeprisen i en morgenrapport.

Drivstoffetterspørselen vil også ta seg opp nå som flere land letter på corona-restriksjoner, noe som også kan forklare oppgangen i oljeprisen.

Norwegian falt tungt

Norwegian-aksjen falt 9,77 prosent på en ellers positiv børs tirsdag.

Aksjonærene stemte mandag med overveldende flertall for redningspakken til Norwegian-ledelsen. Dermed tyder alt nå på at selskapet er reddet fra konkurs, og at det kan få tilgang til statens krisepakke.

Redningspakken er kompleks og består av flere deler. Målet med den er at Norwegian skal styrke balansen sin gjennom å redusere gjeld og hente inn friske penger i en emisjon.

Orkla faller

Bankaksjen DNB steg 0,08 prosent, panteaksjen Tomra klatret 3,8 prosent etter kvartalsrapport, gjødselaksjen Yara opp 1,31 prosent og aluminiumskjempen Hydro opp 0,29 prosent.

Aksjekursen til Orkla endte ned 6,09 prosent etter at merkevarekonsernets kvartalsrapport viste en svakere resultatvekst enn analytikerne hadde ventet.

Den landbaserte oppdretteren Atlantic Sapphire steg 2,68 prosent til 115 kroner på første noteringsdag på Oslo Børs. Aksjen har vært handlet på markedsplassen Merkur Market siden våren 2018.

Bergenbio falt 15,81 prosent og er blant de mest omsatte aksjene i forbindelse at det Bergensbaserte bioteknologiselskapet hentet 500 millioner kroner.

Gradvis gjenåpning

Wall Street var tynget av økt uro mellom USA og Kina, før optimistiske uttalelser om at det går mot en gradvis gjenåpning av California og New York bedret stemningen mandag, da de tre toneangivende indeksene endte med oppgang.

Nordea Markets peker på at sentimentet ble bedre i lys av at nye smittetilfeller i USA har blitt redusert til 2 prosent, det laveste siden mars.

– I tillegg skal restriksjonene i California, delstaten med den største økonomien som representerer omtrent 15 prosent av USAs BNP, gradvis slippes opp fra fredag. Markedet tolker disse trekkene positivt, og amerikanske futures er opp nå i morges, skriver Nordea Markets.

Fra Asia er det positive signaler, men markedene er stengt i Japan, Kina og Sør-Korea som følge av helligdag, så handelen er dempet.

Hovedindeksen stengte ned 3,08 prosent mandag. Så langt i år var nedgangen på 19,34 prosent før dagens børsåpning, ifølge tall fra Infront.

Publisert:

Her kan du lese mer om

 1. Børsdagen
 2. Oslo Børs
 3. Hovedindeksen OSEBX
 4. OBX-indeksen
 5. Roger Berntsen

Flere artikler

 1. Oslo Børs stengte opp - Kongsberg Gruppen steg kraftig

 2. Oslo Børs endte uken med oppgang

 3. Oslo Børs fortsatt i minus

 4. Oslo Børs løftet seg mandag

 5. Oslo Børs i minus etter vinglete formiddag