Hedgefondstjerne Ole Andreas Halvorsen har lastet opp i kriserammede Boeing

Den norske Wall Street-milliardæren har kjøpt aksjer i flyprodusenten verdt over 9 milliarder kroner. Han har også doblet eksponeringen mot USAs teknologigiganter. 

MILLIARDÆR: Ole Andreas Halvorsen forvalter milliarder av dollar gjennom hedgefondet Viking Global Investors.
Publisert: Publisert:

Ole Andreas Halvorsen fra Østfold forvalter porteføljen til Wall Streets åttende beste hedgefond: Viking Global Investors med kontor i Connecticut i USA.

Selskapets ukeferske kvartalsrapportering til USAs finanstilsyn (SEC) viser at kapitalforvalterne har tatt et milliardveddemål på Boeing-aksjen.

Flyprodusenten var ikke en del av porteføljen ved utgangen av første kvartal, men etter det har Ole Andreas Halvorsen kjøpt over 2,77 millioner aksjer.

Ved utgangen av juni tilsvarte det en markedsverdi på 1,01 milliarder dollar, eller 9,1 milliarder kroner.

Her kan du lese E24 pluss' «skyggeportrett» av den mediesky milliardæren.

Aksjefall etter ulykke

Etter en historisk topp på 440 dollar i starten av mars i år, har Boeing-aksjen virkelig fått kjørt seg som følge av Max-problemene.

Ethiopian Airlines-styrten den 10. mars var den andre Max-tragedien på under et halvt år, og alle Max-fly har stått parkert på bakken siden da. Gjennom våren og sommeren har produksjonen av nye fly falt mens Max-ordrer er blitt kansellert – og aksjekursen har stupt.

Torsdagens stengekurs var på 328 dollar, 25 prosent under toppen.

Det er ifølge Viking Global Investors et for stort fall, skal man tolke milliardinvesteringen deres. Det vites ikke til hvilken kurs Ole Andreas Halvorsen har kjøpt seg inn på, men den kan ikke ha vært høyere enn 395 dollar.

36,7 milliarder kroner i FAANG

Siste kvartalsrapportering til SEC illustrerer også at Viking Global Investors' tro på de amerikanske teknologigigantene – som Halvorsen er kjent for å ha satset tungt på – har styrket seg de siste månedene.

Mai-rapporten for første kvartal viste at Viking satt på totalt 4,95 millioner FAANG-aksjer (Facebook, Apple, Amazon, Netflix, Google) til en verdi av 2,22 milliarder dollar, mens det i ukens ferske oppdatering går frem at fondet har økt til 10,3 millioner aksjer – til en samlet verdi av 4,06 milliarder dollar.

Det tilsvarer 36,7 milliarder norske kroner.

Firedobling i Facebook

Apple er imidlertid fraværende i porteføljen på totalt 59 selskaper. Det er nå omtrent to og et halvt år siden Halvorsen sist eide aksjer i selskapet.

Han har også redusert eierandelen i Google (Alphabet) med i overkant av 100.000 aksjer.

I Netflix, Amazon og spesielt Facebook har «Tigergutt» (et kallenavn som følge av sin fartstid i Tiger Management på 90-tallet) imidlertid lastet opp.

Les også

Begredelig børsdag for hedgefondsforvalter Halvorsen

Han har økt med en halv million Amazon-aksjer og fem millioner Facebook-aksjer.

Ved utgangen av juni var Amazon-posisjonen verdt 13,7 milliarder dollar (5 milliarder dollar i Q1), mens Facebook-aksjene var verdt 12,2 milliarder dollar (3,2 milliarder dollar i Q2).

Formue på over 30 milliarder kroner

Siden oppstarten av Viking Global Investors i 1999 har Ole Andreas Halvorsen tjent massive 25,4 milliarder dollar (222 milliarder kroner) på vegne av sine kunder.

På veien har han lagt seg opp en personlig formue på 31–33 milliarder kroner, ifølge estimater fra Forbes Magazine og Kapital. Sistnevnte har rangert Halvorsen som Norges åttende rikeste.

Han er imidlertid lite glad i å dele av kunnskapen som har brakt ham til topps på Wall Street.

– Viking gir ikke intervjuer, svarte COO Rose Shabet da E24 tok kontakt tidligere i år.

Publisert:

Her kan du lese mer om