Frontline-skipet er forsikret i Den Norske Krigsforsikring for Skib

Forsikringsselskapet har samarbeidet med Frontline og relevante myndigheter for å berge skipet og begrense omfanget av skadene. 

HAR KRIGSFORSIKRING: En iransk båt forsøker å kontrollere flammene om bord på Frontline-skipet Front Altair etter angrepet i Oman-bukten denne uken.

Foto: – AFP
Publisert:,

Det bekrefter administrerende direktør Svein Ringbakken i en uttalelse fredag.

– Vi er først og fremst lettet over at hele mannskapet på 23 personer kom fra ulykken uten fysiske skader, og at de nå befinner seg i sikkerhet. For øvrig mener vi nå også at situasjonen rundt havaristen er under kontroll, sier Ringbakken i uttalelsen.

Den Norske Krigsforsikring for Skib (DNK) er en av de større aktørene som tilbyr krigsforsikring til skip, borerigger og bevegelige enheter. En krigsforsikring dekker hovedsakelig krig, terror- og piratvirksomhet.

Les på E24+ (for abonnenter)

Derfor kan Frontline-angrepet være gull verdt for norsk shipping

Krigsforsikringer for nesten 2.000 mrd.

Alle medlemmene i den gjensidige skipsassuransforeningen, som i sin tid vokste ut av Første verdenskrig og ble etablert i 1935, er enten norskeide eller norsk-styrte selskaper med betydelige interesser i norsk shipping.

Ved utgangen av 2018 var Frontline ett av 430 medlemmer i DNK, ifølge selskapets hjemmesider.

Totalt har medlemmene 3.430 skip- og mobile enheter med krigsforsikring for en samlet verdi på 220 milliarder dollar eller rundt 1.900 milliarder kroner med dagens kurs.

Les mer om vilkårene for Frontlines krigsforsikring her.

Får fortsatt assistanse

Frontlines skip «Front Altair» ble angrepet utenfor Fujairah i Omanbukta torsdag. Mye er fortsatt usikkert, men USAs utenriksminister har lagt skylden for angrepet på Iran.

Frontline-sjefen sier at brannen er slukket, men at de ikke har klarhet i årsaken.

DNK opplyser i sin uttalelse at skipet befant seg i den sørlige enden av Hormuzstredet da ulykken inntraff, og er fortsatt der assistert av redningsfartøyer og slepebåter.

Den eksplosive brannen som rammet «Front Altair» er forårsaket av et fiendtlig angrep, slår forsikringsselskapet fast.

Her kan du lese mer om