Oppkjøp og sammenslåinger

Nordea kjøper SG Finans for 5,76 milliarder kroner

Selskapet har 360 medarbeidere med hovedkontor i Norge.

Konsernsjef Frank Vang-Jensen i Nordea.

Jonas Ekströmer/TT / TT NYHETSBYRÅN
 • Eivind Bøe
Publisert:

Nordea kjøper bankkjempen Société Générales nordiske datterselskap SG Finans for 575 millioner euro, tilsvarende 5,76 milliarder kroner.

Det fremgår av en melding fra Nordea.

SG Finans tilbyr løsninger innenfor finansiering av utstyr og faktoring. Selskapet har 360 medarbeidere med hovedsete i Norge og virksomhet i Norge, Danmark og Sverige.

SG Finans har omtrent 50.000 bedriftskunder i de tre nordiske landene.

Øker inntektene med 1,4 mrd.

Oppkjøpet vil øke Nordeas samlede årsinntekt med omtrent 140 millioner euro, tilsvarende 1,4 milliarder kroner. Det vil også føre til en mindre økning i Nordea-konsernets inntekt per aksje og avkastning på egenkapital.

– Vi er glade for å kunne offentliggjøre denne handelen. SG Finans driver en vellykket virksomhet med veldig fornøyde kunder i tre av de fire hjemmemarkedene våre. Dette oppkjøpet styrker evnen vår til å gi råd og hjelp til små og mellomstore bedrifter i forbindelse med deres finansielle behov, sier Frank Vang-Jensen, konsernsjef i Nordea i meldingen.

Planen er å slå virksomheten sammen med Nordeas nordiske finansieringsselskap Nordea Finance.

Nordea Finance og Société Générale Equipment Finance har i forbindelse med oppkjøpet inngått en avtale om kommersielt partnerskap. Det skal gjøre det mulig å tilby internasjonale leverandører en lang rekke løsninger og tjenester innenfor finansiering av utstyr, ifølge Nordea.

Milliardsmell og jobbkutt

Nordea Norge-sjef Snorre Storset sier Norge sier er et vekstmarked for Nordea, og at de har som målsetting å ta markedsandeler.

– Dette gjør vi hver dag i knalltøff konkurranse med de andre bankene, men også gjennom eksempelvis oppkjøpet av Gjensidige Bank som ble gjennomført tidligere i år. Nå ønsker vi SG Finans velkommen, det vil gjøre oss godt rustet til videre vekst, sier Storset i en uttalelse til E24.

Nordeas oppkjøp kommer samtidig som den nordiske banken forsøker å øke inntektene etter å ha gått på en milliardsmell i tredje kvartal.

Nordea-konsernet endte kvartalet med et netto underskudd på 332 millioner euro, som tilsvarer 3,4 milliarder kroner.

Banken la i forbindelse med kvartalsrapporten frem helt nye forretningsplaner som ledet til omstrukturering og jobbkutt.

Nordea meldte i forrige uke at selskapet har innført ansettelsstans i hele konsernet, men det var fortsatt uklart om banken skal kutte stillinger i Norge.

Snorre Storset

Gorm Kallestad / NTB scanpix

Les også:

Meldingen fra Nordea
Les også

Nordea innfører ansettelsesstans i hele konsernet

Publisert:

Her kan du lese mer om

 1. Oppkjøp og sammenslåinger
 2. Aksjelive
 3. Nordea
 4. Bank
 5. Societe Generale
 6. Oppkjøp

Flere artikler

 1. Nordea innfører ansettelsesstans i hele konsernet

 2. Nordea tar tap på nær én milliard i Norge: – For tidlig å si hvordan det utvikler seg

 3. Nordea setter til side milliarder til lånetap

 4. Bedre enn ventet fra Nordea

 5. Nordea bygger opp milliardbuffer til coronatap: – For tidlig å avblåse krisen