SAS bytter flyplass i Tokyo

SAS har mottatt det første av de åtte supermoderne langdistanseflyene A350–900 fra Airbus. Flyet setter snart i ordinær trafikk.
Publisert: Publisert:

Flyselskapet SAS melder at de åpner en ny direkterute fra København til Haneda-flyplassen i Tokyo med effekt fra sommersesongen 2020.

Denne ruten vil erstatte dagens Tokyo-rute som går mellom København og Narita-flyplassen.

SAS skriver i en pressemelding at skiftet til Haneda vil gi de reisende bedre tilgang til sentrum av Tokyo og deres Star Alliance-partner All Nippon Airways (ANA). Gjennom å bytte flyplass får SAS-passasjerene muligheten til å fly videre på 30 forskjellige innenriksdestinasjoner i Japan med ANA.

SAS bruker i dag hovedsakelig sine Airbus A340–300 langdistansefly på ruten til Tokyo og fremover skal ruten betjenes av de splitter nye A350–900.

SAS har allerede mottatt sitt første eksemplar av A350, som settes i trafikk på nyåret. Selskapet har bestilt totalt åtte slike fly til langdistanseflåten.

– Japan er allerede en veldig populær destinasjon og dette vil gi et løft for våre reisende, både de forretnings- og fritidsreisende. Den nye ruten tilbyr en attraktiv rutetid til Haneda og vi håper at den blir godt mottatt av våre reisende i Skandinavia og Japan, sier konsernsjef Rickard Gustafson i SAS i meldingen.

PS! SAS peker på at kapasiteten fra Japan til Skandinavia også får seg et løft til våren når deres alliansepartner ANA åpner en ny rute mellom Haneda-flyplassen i Tokyo og Stockholm.

SAS åpner rute til Haneda
Les også

Sterkt fjerde kvartal fra SAS: Men nå tror sjefen at markedet bremser

Publisert: