Wall Street falt etter oljepriskollaps

De tre nøkkelindeksene faller kraftig. Samtidig handles amerikansk lettolje (WTI) med levering i mai til negative priser.

WALL STREET: Et svært kraftig oljeprisfall og coronaviruset preger de amerikanske børsene mandag.
Publisert:

De amerikanske børsene starter uken med nedgang etter at prisen på amerikansk lettolje har falt kraftig. Samtidig preger coronavirusets utvikling også markedet.

Prisen på den amerikanske lettoljen (WTI) med levering i mai kollapset mandag kveld. For første gang i historien falt prisen i minus, og endte ned −18,65 dollar.

– Bevegelsene i oljemarkeder er uvirkelige, og skjer nå som vi bokstavelig talt går tom for lagringsplass, sier investeringsdirektør Peter Boockvar i Bleakley Advisory Group i et notat, ifølge CNBC.

Slik endte dagen på de amerikanske børsene:

  • Dow Jones falt 2,46 prosent
  • S&P 500 falt 1,80 prosent
  • Nasdaq falt 1,03 prosent

Tror konkurser er letteste utvei

Bevegelsene i oljeprisen kommer i forbindelse med at kontraktene med levering i mai utløper tirsdag. Dette sammen med kraftig nedgang i oljeetterspørselen og stadig økende oljelagre fører til nedgangen.

– Rystad Energy har lenge advart mot ensifrede priser på WTI-olje og til og med muligheten for å gå negativt. Nå som vi har nådd denne grensen vil det neste logiske skrittet være at man lar oljen ligge og konkurser, sier Dickson.

I en ny kommentar fra Dickson en halvtime senere sier hun at det er som å «forklare noe som er enestående og virker uvirkelig» i forbindelse med at oljeprodusentene nå betaler for å bli kvitt oljen.

– Og hva betyr det? At dyre nedstengninger eller til og med konkurser nå kan være billigere for noen operatører, i stedet for å betale titalls dollar for å bli kvitt det de produserer, sier Dickson.

Les også

USA-oljen under null – derfor stuper prisene

Netflix steg før rapport

Tilbake på Wall Street ble Netflix blant de få vinnerne i mandagens handel. Strømmegiganten som legger frem kvartalstall tirsdag, steg 3,44 prosent.

Hittil i år har selskapet steget mer enn 30 prosent, mens aksjemarkedet forøvrig har falt. Utviklingen kommer av at en rekke eksperter mener strømmetjenester kan tjene gode penger på at mennesker verden over blir tvunget til å holde seg hjemme under coronapandemien.

Også Amazon steg mandag, dog mer beskjedent. Netthandelsgiganten, som leverer tall neste uke, har som Netflix en fordel under pandemien. I tillegg til salg og levering av varer og tjenester, er selskapet stort på hjemlevering av mat i USA gjennom Whole Foods.

Publisert:
Gå til e24.no

Her kan du lese mer om