Norwegian-aksjen steg etter Kjos og Kise tilbakekalte aksjer

Vanvittige bevegelser i Norwegian-aksjen etter nyheten.

Trond Reidar Teigen / NTB scanpix
 • Martin Hagh Høgseth
 • Marius Lorentzen
 • Asgeir Aga Nilsen
Publisert:

«HBK Holding AS har besluttet å tilbakekalle de aksjer i Norwegian Air Shuttle ASA som HBK har utlånt i markedet». Det kommer frem i en melding torsdag ettermiddag.

E24 har spurt Bjørn Kise om han har en kommentar til aksjesalget og om de nå planlegger å selge aksjene sine i Norwegian:

– HBK har behov for noe bedre likviditet. I en verden der vi ikke vet hva som skjer neste uke og knapt nok dagen i dag, kaller vi tilbake aksjene for å ha full frihet og tilgang til alle våre aktiva, skriver Kise i en kommentar til E24.

Les på E24+

Er Bjørn Kjos på vei tilbake til pilotsetet i Norwegian? (E24s børskommentar tirsdag)

Kraftig aksjeoppgang

Norwegian-aksjen skjøt umiddelbart opp etter nyheten. På det meste var aksjen opp mer enn 35 prosent. Etter noen minutters handel traff aksjen en sikring og ble automatisk stanset.

Da handelen ble gjenopptatt etter noen minutter falt aksjen kraftig tilbake, og ved børsdagens slutt var aksjen opp 10,54 prosent for dagen til kurs 10,05 kroner.

– Det er en klassisk shortskvis, sier investeringsøkonom Mads Johannesen i Nordnet til E24, om den kraftige oppgangen.

Han forklarer at Kjos og Kises tilbakekalling av utlånte aksjer kan skape et stort kjøpspress i aksjen. Dette fordi aktører som har lånt aksjen for å shorte den blir nødt til å gjøre opp veddemålet.

– Når aktører shorter låner man aksjer og selger de i markedet. Når aksjene blir kalt tilbake av utlåneren må alle som ligger feil vei kjøpe aksjene tilbake på kortest mulig tid, og det gjør at det blir trangt i døra, sier Johannesen.

Solgte seg ned tirsdag

Ifølge en oversikt fra Sparebank 1 Markets har shortinteressen i flyaksjer gått kraftig opp. I oversikten for et par uker tilbake var nesten 20 prosent av Norwegian-aksjene shortet, opp fra en andel på rundt 13 prosent ved årsskiftet.

Nyheten fra HBK kommer dagen etter at det ble kjent at Bjørn Kjos’ sønn, Lars Ola Kjos, hadde solgt unna aksjer i Bank Norwegian (Norwegian Finans Holding) til Nordic Capital.

Tirsdag kom også nyheten om at Bjørn Kjos og Bjørn Kise har solgt unna en stor mengde aksjer i flyselskapet Norwegian siden februar og at de endte med en eierandel på 9,99 prosent i flyselskapet etter det siste salget.

Les også:

Les også

Bjørn Kjos og Bjørn Kise fortsetter nedsalget i Norwegian

Oppkjøpsfond øker i Bank Norwegian-eier
Publisert:

Her kan du lese mer om

 1. Bjørn Kjos
 2. Bjørn Kise
 3. Norwegian
 4. Aksjelive

Flere artikler

 1. Kjos og Kise fortsetter å selge Norwegian-aksjer

 2. Kjos og Kise ikke lenger blant Norwegians 50 største aksjonærer

 3. Bjørn Kjos og Bjørn Kise fortsetter nedsalget i Norwegian

 4. Betalt innhold

  Veddemålene mot Trøims riggsatsing tårner seg opp

 5. Milliardsmell for Nikola-shortere