Leasingselskaper vil konvertere minst 8,56 mrd. til aksjer

Norwegian har sikret ytterligere støtte fra flyutleierne.

Publisert:

Norwegians leasingselskaper har gått med på å konvertere minst 840 millioner dollar, tilsvarende 8,56 milliarder kroner, fra gjeld til aksjer.

Det kommer frem i en oppdatering fra selskapet i anledning av at torsdag er siste dag for å søke om å tegne seg til selskapets emisjon.

Ifølge selskapet er det en «betydelig antall» av leasingselskapene som støtter opp om konverteringen av gjeld til aksjer.

Fra tidligere har Norwegian sikret seg støtte til å konvertere 730 millioner dollar i leasinggjeld til aksjer.

Selskapet vil fortsette å diskutere med andre leasingselskaper for å få konvertert mer av gjelden til aksjer.

Støtten Norwegian nå har sikret seg inkluderer ikke den såkalte «power-by-hour»-avtalen. Denne innebærer at flyselskapet bare betaler leasingselskaper for de flyene de eventuelt bruker frem til påske neste år, fortalte finansdirektør Geir Karlsen under en pressekonferanse 4. mai.

Les på E24+

Slik mestrer du den uvanlige Norwegian-emisjonen

Kan dumpe aksjene

Selv om leasingselskapene nå blir storaksjonærer i Norwegian, er det ikke gitt at de vil forbli eiere så veldig lenge.

Tidligere denne uken fortalte advokat Per Morten Christiansen i advokatfirmaet Selmer til E24 at han tror leasingselskapene vil kvitte seg med aksjene.

– Jeg tror det er en klar risiko for at leasingselskapene vil selge aksjene sine. Det er ikke meningen at de skal være eiere av flyselskap, men en form for långivere ved å eie fly og lease dem ut, sa Christiansen.

Advokaten er ekspert på refinansiering og restrukturering av store låneengasjementer.

Les også

Over 2.000 Nordnet-kunder vil kjøpe nye Norwegian-aksjer

Ledelsen advarer

Den analysen støttes også av andre.

– Leasingselskaper vil åpenbart ikke eie flyselskaper, sa leasinganalytiker Helane Becker i investeringsselskapet Cowen.

Norwegian sikret tilstrekkelig støtte fra leasingselskapene kun minutter før denne ukens generalforsamling forrige uke, der aksjonærene endte opp med å stemme for ledelsens redningsplan.

prospektet til Norwegians emisjon advarer ledelsen om at leasingselskapene kan ha en intensjon om å selge aksjene de mottar fordi de muligens ikke har en langsiktig horisont på eierskapet sitt.

Les også

Norwegian-topper har søkt om tegning av aksjer til 1,3 mill.

Publisert:

Her kan du lese mer om