Nytt børsstup i Tokyo - ned fire prosent

Verdiene på børsen i Tokyo fortsetter å fordunste i frykten for coronavirus.

Folk med munnbind haster forbi en informasjonstavle som viser torsdagens nedgang for den japanske Nikkei-indeksen. Fredag fortsatte fallet og indeksen falt over 3 prosent fra start.
 • NTB
 • Eivind Bøe
Publisert:

Etter at børsene på Wall Street falt med over 4 prosent torsdag fortsatte fallet videre da handelen åpnet for ny dag på den andre siden av Stillehavet fredag morgen. Slik går viktige børser i Asia-Stillehavsregionen fredag morgen:

 • Nikkei 225 i Tokyo ned 4,00 prosent
 • Kospi i Seoul ned 2,9 prosent
 • Singapore-børsen ned 2,54 prosent
 • Shanghai Composite ned 3,37 prosent
 • Hang Seng i Hongkong ned 2,5 prosent
 • ASX 200 i Sydney ned 3,44 prosent

Fallet skyldes frykten for hvilke konsekvenser det nye coronaviruset vil få for verdensøkonomien. Økningen i smittetilfeller til land utenfor Kina har skapt frykt for at virusutbruddet vil bli en pandemi.

– Selv ikke ekspertene vet

Det har også kommet ferske tall som viste at detaljhandelen i Japan falt årlige 0,4 prosent i januar, mot økonomenes forventninger som ifølge Reuters lå på en nedgang på 1,1 prosent.

Fallet på de amerikanske børsene har denne uken vært det verste siden finanskrisen i 2008.

– Bunnen kan bli nådd i dag, eller om en uke. Når det gjelder spredningen av viruset vet selv ikke ekspertene på smittsomme sykdommer noe. Hvordan kan finansfolk vite, sier markedsanalytiker Seiichi Suzuki ved Tokai Tokyo Research Institute.

Også alle de europeiske børsene måtte se dramatiske fall torsdag. Både i Tyskland, Frankrike og Storbritannia falt de toneangivende indeksene med mer enn 3 prosent. Hovedindeksen på Oslo Børs falt med hele 4,88 prosent. Siden mandag har verdiene i den norske hovedindeksen blitt redusert med mer enn 10 prosent.

Største oljefall på over fire år

Oljeprisen faller for sjette dag på rad og er på vei mot en nedgang på rundt 12 prosent for uken, noe som ifølge Reuters er det største fallet på mer enn fire år.

Oljeprisfallet kommer med spredning av coronaviruset utenfor Kina, som har økt frykten for bremset oljeetterspørsel internasjonalt.

Nordsjøoljen brent, som brukes som referanse for oljehandel globalt, er ned 0,95 prosent til 50,92 dollar fatet. Amerikansk lettolje (WTI) er ned 0,99 prosent til 45,85 dollar fatet.

Wall Street raste

USA-børsene preges av coronafrykten, og amerikanske futures faller på nytt fredag, viser tall fra førhandelen.

Wall Street falt kraftig fra start torsdag, og fallet tiltok utover børsdagen. De toneangivende indeksene er nå i korreksjon etter torsdagens fall.

Slik så det ut på Wall Street ved stengetid:

 • Dow Jones falt 4,44 prosent
 • Nasdaq Composite falt 4,57 prosent
 • S&P 500 falt 4,43 prosent

Dow Jones-indeksen var på det meste ned 3,5 prosent torsdag. Det gjør at indeksen nå er inne i en korreksjon, med en nedgang på mer enn ti prosent fra rekordnivået 12. februar.

Les også

Børsuroen fortsetter: Tokyo-børsen faller kraftig

Les også

Nok et tungt Tokyo-fall etter USA-ras

Publisert:
Gå til e24.no

Her kan du lese mer om

 1. Tokyo-børsen
 2. Seoul-børsen
 3. Singapore-børsen
 4. Sydney-børsen
 5. Shanghai-børsen
 6. Hongkong-børsen

Flere artikler

 1. Aldri før har S&P 500 falt mer enn 10 prosent raskere fra toppen

 2. Tokyo-børsen svekker seg til det laveste på seks måneder

 3. Nok et tungt Tokyo-fall etter USA-ras

 4. Teknologiaksjene sender asiatiske børser ned

 5. Mislykket innhenting i Asia - faller markant