DNB Markets: Venter at investorer skyr Trøims riggsatsing

Meglerhusene høvler kursmålene på Tor Olav Trøims Borr Drilling. Riggaksjen har rast over 80 prosent på Oslo Børs det siste året.

Tor Olav Trøims aksjeverdier i Borr Drilling har blitt barbert det siste året.

Vidar Ruud NTB scanpix
 • Infront TDN Direkt
 • Anders Nybakken Kvale
Publisert:

DNB Markets nedgraderer Borr Drilling-aksjen til hold fra tidligere kjøpsanbefaling, samtidig som kursmålet nedjusteres til 16 kroner per aksje fra tidligere 75 kroner per aksje.

Pareto Securities nedjusterer kursmålet til 18 kroner fra tidligere 60 kroner, samtidig som en hold-anbefaling beholdes.

Milliarder har rent ut av Borr Drilling etter at det ble opprettet i 2016 og noterte seg på børs året etter.

Utviklingen har bidratt til å senke aksjekursen, og så langt i år den ned nær 80 prosent til kurs 17,9 kroner på Oslo Børs.

Forventer at investorer vil holde seg unna

Riggmarkedet sliter etter oljekrisen i 2014 som strupet oljeselskapenes investeringer. Flere analytikere spår at den virkelige snuoperasjonen lar vente på seg, selv om betalingen til riggene har steget fra bunnivået.

I forbindelse med kvartalsrapporten sist uke ble det kjent at riggselskapet vurderer å selge noen av riggene for å fylle kassen.

«Frem til det er lavere finansiell risiko i Borr Drilling venter vi at investorer vil holde seg unna og volatiliteten forblir høy», skriver DNB Markets mandag.

Meglerhuset estimerer at Borr Drillig i hvert fall vil måtte selge tre rigger og at «Hayfin»-riggene samt de bankfinansierte rigger er de eiendelene med størst sannsynlighet for å bli solgt.

DNB Markets peker på at det vil trengs frisk kapital eller andre gjeldsalternativer dersom ikke Borr Drilling får gjennomført et salg av eiendeler.

– Økt likviditetsbehov

Pareto Securities omtaler fjerdekvartalsrapporten som skuffende og meglerhuset mener det nå antas et «økt likviditetsbehov» i selskapet.

Helhetlig fremhever Pareto Securities fortsatt det langsiktige verdipotensialet i egenkapitalen, men hold-anbefalingen opprettholdes ettersom refinansieringsrisikoen er høy.

Meglerhuset Evercore nedjusterer sitt kursmål i Borr Drilling til 8 dollar fra tidligere 11 dollar per aksje, ifølge en oppdatering. Borr-aksjen ligger på 2,4 dollar på New York-børsen.

«Etter vårt syn må selskapet få tilbake tillit fra investorer etter flere feilsteg. Men selskapsstyringen bedrer seg, og fordelen med å ha sterke og bedre utnyttede eiendeler bør klare å gjøre opp for noe av dette», skriver Evercore.

Resultatet etter skatt i fjerde kvartal endte på minus 69,3 millioner dollar, tilsvarende et underskudd på 655 millioner kroner, viser regnskapet fredag.

Inntektene beløp seg til 92,9 millioner dollar i kvartalet, mot 53,5 millioner dollar på samme tid året før.

Publisert:

Her kan du lese mer om

 1. Borr Drilling
 2. Pareto Securities
 3. DNB Markets
 4. Rigg

Flere artikler

 1. Borr Drillings børskrise tiltar: Over syv milliarder forduftet i år

 2. Betalt innhold

  Veddemålene mot Trøims riggsatsing tårner seg opp

 3. Borr Drilling-oppgangen forduftet: – Fortsatt grunner til å være forsiktig

 4. Trøims Borr Drilling verdt under milliarden: – Ikke mye mer cash igjen i sjappa

 5. Trøim tegnet seg for aksjer i Borr Drilling for 23 mill. kroner