Markant oppgang for Nasdaq

Håp om at den elleville prisveksten har dempet seg skapte optimisme blant investorer. – Markedene ser ut til å prise inn det beste utfallet, sier økonom.

Publisert:

Etter å ha startet handelsdagen med solid oppgang, mistet de amerikanske aksjemarkedene brått noe av farten. Det skjedde etter at en russisk rakket traff NATO-landet Polen, skriver Bloomberg.

Likevel endte handelsdagen med oppgang for teknologitunge Nasdaq.

Slik gikk det for de tre viktigste indeksene:

  • Dow Jones steg 0,17 prosent
  • Nasdaq steg 1,45 prosent
  • S&P 500 steg 0,9 prosent

Oppturen er drevet at amerikanske produsentpriser som kom inn lavere enn ventet, noe som skaper et håp om at den hissigste prisstigningen er over.

– Markedene ser ut til å prise inn edet beste utfallet, med myk landing og fallende inflasjon som skaper en Fed-pause, sier Venu Krishna, leder for amerikansk aksjestrategi i Barclays, til Bloomberg.

– Etter vårt mening er ikke dette gitt, og forblir et scenario med lav sannsynlighet – dette er bare noen få datapunkter om inflasjon. sier han videre om de ferske produsentprisene.

Produsentprisene steg mindre enn ventet

De amerikanske produsentprisene steg 0,2 prosent i oktober, sammenlignet med måneden før.

På årsbasis var produsentprisene opp 8 prosent, ned fra 8,4 prosent i september.

På forhånd var det ventet at produsentprisene ville stige 0,4 prosent på månedsbasis og 8,3 prosent på årsbasis.

Tallene taler for at den amerikanske sentralbanken vil heve renten i mindre hopp enn de har gjort de siste rentemøtene, skriver Bloomberg.

– Forbedringen i inflasjonsdataene fra oktober, hvis de vedvarer, støtter Feds forventning om et skritt ned i økningstempoet fremover, sa Rubeela Farooqi, amerikansk sjeføkonom i High Frequency Economics, til Bloomberg.

Walmart stiger

Tross den tøffe makroøkonomiske situasjonen gikk det bra for amerikanske varehus i tredje kvartal.

Den amerikanske varehandelkjeden Walmart rapporterte sine resultater for tredje kvartal tirsdag. Selskapet hadde et justert resultat per aksje på 1,50 dollar i tredje kvartal. På forhånd var det ventet et resultat per aksje på 1,32 dollar, ifølge konsensus fra Refinitiv.

Wallmart økte også guidingen for 2022.

Wallmart-aksjen steg 6,5 prosent like etter åpningstid.

Home Depot, som også er en amerikansk varehandelkjede, rapporterte bedre enn ventet omsetning i tredje kvartal. Selskapets inntekter steg med seks prosent, til 38,9 milliarder dollar.

– Vi navigerer i et unikt miljø. Vi kan ikke forutsi hvordan det makroøkonomiske bakteppet vil påvirke kundene fremover, sier Home Depot-sjef Ted Decker, ifølge CNBC.

Til tross for dette tror han at etterspørselen vil forbli sterk.

Home Depot-aksjen steg 1,6 prosent.

Publisert:
Gå til e24.no