Nordic Semiconductor tror milliardmål for 2023 ryker

Det norske databrikkeselskapet økte inntektene i fjorårets siste kvartal, men starten på det nye året har gått tregere med lavere inntekter. Første kvartal blir et bunnpunkt for omsetningen, venter Nordic Semiconductor.

Konsernsjef Svenn-Tore Larsen i Nordic Semiconductor.
Publisert:

Nordic Semiconductor (NOD) legger frem resultatene for fjorårets siste kvartal tirsdag.

  • Omsetningen endte på 191 millioner dollar, opp fra 171 millioner dollar i tilsvarende kvartal året før.
  • Brutto driftsresultat (ebitdaebitdaebitda er resultat før renter, skatt, avskrivninger og nedskrivninger (earnings before interest, tax, depreciation and amortisation) ) ble på 39 millioner dollar, mot 42 millioner dollar i fjerde kvartal året før.
  • Resultatet før skatt landet på 25 millioner dollar, ned fra 33 millioner dollar i perioden året før.
Les på E24+

Kastet seg over seismikkaksjer før resultatsesong: – Ferden går videre opp

Analytikerne hadde på forhånd ventet at Nordic Semiconductor ville legge frem et brutto driftsoverskudd (ebitdaebitdaebitda er resultat før renter, skatt, avskrivninger og nedskrivninger (earnings before interest, tax, depreciation and amortisation) ) på 45 millioner dollar av en omsetning på 202 millioner dollar, ifølge TDN Direkt.

Varsler at 2023-mål ryker

Selskapet varsler imidlertid at det venter nedgang i inntektene for første kvartal. Selskapet venter her en omsetning på 140 til 160 millioner dollar.

NOD forklarer utviklingen med lavere etterspørsel for noen av selskapets produkter samt generell svak etterspørsel i Kina.

Les på E24+

Venter brems i resultatfesten på Oslo Børs: – Litt mindre fantastisk

NOD produserer databrikker (chips), såkalte halvledere eller semiconductors, som er viktige deler i blant annet PC-er, spillkonsoller, biler, smarttelefoner, leker og helsesensorer.

Som følge av den trege starten på året tror selskapet heller ikke at det vil nå målet om en 1 milliard dollar i inntekter allerede i 2023.

I andre halvår venter NOD at salgstakten vil ta seg opp slik at den ligger på en årlig løpende takt på 1 milliard dollar.

Produksjonen begrenses

NOD-sjef Svenn-Tore Larsen sier i en kommentar til tallene at omsetningsveksten for 2022 var sterk, og at det fortsatt er sterk etterspørsel fra de største kundene.

Ham trekker frem at NODs produksjonskapasitet fortsatt vil begrenses av mangel på waferewaferewafer er skiver med halvledere, ofte silisium i 2023.

Senere i år vil situasjonen bli lettere og leveringskapasiteten vil øke, ifølge selskapet, som antar at første kvartal vil markere et bunnpunkt for inntektene.

Les også

Dette skjer denne uken: Resultatrush, inflasjon og rentebeslutning

NOD har i lang tid understreket at det er større etterspørsel enn selskapet har kunnet møte, på grunn av leveringsproblemer.

Under pandemien steg etterspørselen etter databrikker kraftig, noe som rammet produksjon av alt fra elbiler til dataspill og hjemmekontorutstyr.

Ved forrige korsvei, da rapporten for tredje kvartal ble lagt frem, anslo selskapet inntekter på 190 til 210 millioner dollar i fjerde kvartal. Målet for 2023 var da 1 milliard dollar i inntekter.

NOD-aksjen har falt mye det siste året sammen med teknologisektoren, men har fått et løft siden høsten i fjor.

Publisert: