Salmar-direktør solgte aksjer i lakseselskapet under børsraset

Roger Bekken, konserndirektør for biologi i Salmar, solgte unna etter at Oslo Børs-selskapet stupte i kjølvannet av regjeringens skatteforslag.

En rekke lakseaksjer har stupt på Oslo Børs.
Publisert: Publisert:

Bekken solgte onsdag 500 Salmar-aksjer til en gjennomsnittskurs på 396 kroner, mens Salmar-aksjen lå på 545 kroner før børsåpning.

Aksjedumpingen tilsvarer 198.000 kroner. Etter salget eier Salmar-toppen 16.266 aksjer.

Det ble et enormt ras i lakseaksjer på Oslo Børs onsdag. Nedgangen fortsetter også torsdag, og Salmar-aksjen ligger på 365 kroner.

Salmar har torsdag en markedsverdi på 43 milliarder kroner.

Tidlig onsdag morgen foreslo regjeringen å innføre en grunnrenteskatt på havbruk med en effektiv sats på 40 prosent.

Dette er regjeringens skatteplan:

  • Regjeringen vil ha en grunnrenteskatt på havbruk med en effektiv sats på 40 prosent. Det gjelder for produksjon av laks, ørret og regnbueørret.
  • Grunnrente er ifølge SSB et begrep knyttet til utnyttelse av naturressurser. I tilfellet med grunnrenteskatt for oppdrettsnæringen, handler det om å legge en skatt på den fordelen oppdretterne har fordi de tjener penger på å utnytte naturressursen havet.
  •  Stortinget har tidligere definert grunnrenteskatt som en form for eiendomsskatt til staten for det som kalles knappe, nasjonale naturressurser.
  • Dette skal gi skatteinntekter på 3,65–3,8 milliarder kroner årlig. Skatteinntektene skal fordeles likt mellom likt mellom staten og kommunesektoren.
  • Ifølge regjeringen er formålet utformet slik at kun de største aktørene i oppdrettsnæringen skal betale denne skatten. Det er et bunnfradrag på mellom 4.000 og 5.000 tonn.
Publisert:

Her kan du lese mer om