Oljeprisen dro Oslo Børs ned

En snau time før børsstenging ble oljeprisfallet brattere enn tidligere på dagen, og sendte Oslo Børs i negativt terreng.

2022 totalt sett ligger an til å ende med svak nedgang for Oslo Børs.
Publisert:

Oslo Børs åpnet ned, men klatret over i pluss omtrent halvveis ut i dagen. Stemningen surnet imidlertid en times tid før stenging, i takt med oljeprisen.

Hovedindeksen endte ned 0,76 prosent.

Oljeprisen har falt gjennom hele tirsdagen, men en times tid før børsstenging ble fallet betraktelig brattere.

Nordsjøolje (brent spot) handles for 82,67 dollar fatet ved børsstenging. Det er ned nesten 2,5 dollar siden midnatt.

Dette dro børslokomitivene Equinor og Aker BP ned henholdvis 2,05 og 1,29 prosent.

Les på E24+

Solstad Offshores jule-rally kan fortsette

Flyselskapet Norwegian har hatt en tung dag på Børsen onsdag.

Norwegian falt tungt som en av de mest omsatte aksjene på Børsen. Aksjen endte ned 5,34 prosent, til en kurs på 7,376 kroner per aksje.

Man må tilbake til slutten av august i år for å finne et like tungt børsfall i prosent for flyselskapet.

Brønnbåtrederiet Frøy er også blant de mest omsatte aksjene, etter en storhandel på mer enn 1,18 millioner aksjer. Selskapet leverer blant annet tjenester til oppdrettsnæringen.

Det ble kjøpt aksjer for mer enn 58 millioner kroner i handelen. Frøy-aksjen er opp 0,92 prosent, til en kurs på 49,45 kroner per aksje.

Slik ligger det an for et knippe av de andre mye omsatte aksjene:

  • Norsk Hydro er opp 0,47 prosent
  • Mowi opp 0,69 prosent
  • Telenor opp 0,33 prosent
  • DNB opp 0,18 prosent
  • Frontline ned 3,20 prosent
  • PGS er opp 2,82 prosent
  • Salmar opp 1,74 prosent
  • Solstad Offshore ned 2,99 prosent

PGS klatrer på ny

Seismikkselskapet PGS meldte tirsdag at de har sikret en forhåndsavtale om finansiering for en «stor» mulitklientundersøkelse i Nordsjøen. Det sendte aksjen opp 4,90 prosent etter endt handelsdag tirsdag.

Onsdag fortsatte selskapet å klatre på Børsen og endte opp 2,82 prosent og blant de mest omsatte aksjene. Kursen er på 6,935 kroner per aksje.

Sparebank 1 Markets har onsdag oppgradert PGS fra nøytral til kjøp, og oppjusterer også kursmålet på aksjen til 8,3 kroner fra 7 kroner, ifølge Bloomberg News.

Så vidt opp for 2022

Oslo Børs var fortsatt akkurat i minus for året før den tredje siste dagen med handel før nyttår satt i gang onsdag.

Oppgangen utover ettermiddagen gjør at Hovedindeksen i skrivende stund akkurat er over på positiv side for 2022 totalt sett. Indeksen må over 1201,43 poeng for å ende året i pluss. Onsdagen endte indeksen på 1190,8 poeng.

Børsen var opp det meste av tirsdagen, men den positive stemningen avtok utover ettermiddagen i går. Det endte til slutt med en marginal oppgang.

London og Hongkong opp etter jul

I Europa er også de viktigste børsene over på minussiden onsdag ettermiddag, på en dag hvor det har vært forsiktige utslag. Det er også svak nedgang på de øvrige børsene i Norden.

Unntaket er London-børsen. Der er det oppgang på 0,3 prosent på den første handelsdagen etter julehelgen.

I Asia var det markant oppgang på Hongkong-børsen i morgentimene. Her var det også første handelsdag etter julefri. Ellers var bildet blandet på Asia-børsene. Det var forsiktig nedgang i Tokyo og Shanghai, der børsene var åpne tidligere i uken.

I USA falt teknologiindeksen Nasdaq mer enn én prosent tirsdag, blant annet drevet av at Tesla-raset fortsatte. Den brede S&P 500-indeksen endte også gårsdagen ned, mens den mer industripregede Dow Jones-indeksen klatret svakt.

I førhandelen på Wall Street er det oppgang i skrivende stund.

Njord-feltet startet opp igjen

Romjulen har så langt vært relativt stille hva nyheter fra Oslo Børs-noterte selskaper. Dette er noe av det selskapene har meldt om onsdag morgen:

  • Equinor melder at olje- og gassfeltet Njord var tilbake i produksjon tirsdag ettermiddag, etter et oppgraderingsprosjekt der både plattform og lagerskip ble tatt til land fra 2016 til 2022.
  • Solcelleselskapet Otovo melder at de har fullført lanseringen av sine tjenester i Belgia, Nederland og Sveits.
Publisert:
Gå til e24.no

Her kan du lese mer om