Solstad Offshore blant børsvinnerne på flat Oslo Børs

Offshore- og oljeserviceselskapet fortsetter oppturen. Samtidig klatret seismikkselskapet PGS etter å ha sikret forhåndsavtale om finansiering av en undersøkelse.

Oslo Børs er inne i sin siste uke med handel før nyttår.
Publisert:

Oslo Børs holdt seg lenge klart på plussiden tirsdag, og på det meste vært opp nær én prosent.

Da det begynte å nærme seg stengetid har det imidlertid flatet ut og Hovedindeksen endte handelsdagen svakt opp 0,02 prosent.

Oljeprisen ligger over nivåene fredag ettermiddag.

Nordsjøolje (brent spot) handles for 85,37 dollar ved børsstenging. Det er opp over én dollar siden Børsen stengte fredag ettermiddag, og opp også nesten én dollar siden midnatt.

Les på E24+

Solstad Offshores jule-rally kan fortsette

Oslo Børs er nå inne i den siste, forkortede uken med handel før nyttår. De fire dagene avgjør om Børsen ender i pluss eller minus for året.

For å ende i pluss må Hovedindeksen over 1201,43 poeng. Til tross for den svake oppgangen tirsdag, har den ikke bikket dette nivået enda.

Solstad forsetter opptur

Offshore- og oljeserviceselskapet Solstad Offshore er blant selskapene som fortsetter trenden fra forrige uke, og peker seg ut som en av børsvinnerne tirsdag.

Aksjen endte opp 9,37 prosent, som en av de mest omsatte.

Solstad Offshore klatret også nesten syv prosent lille julaften, etter å ha sikret kontrakter til 500 millioner kroner.

Fjordkraft-eier Elmera Group fortsetter på sin side nedturen fra før julehelgen.

Elmera-aksjen falt 3,07 prosent tirsdag. Fredag stupte aksjen mer enn 25 prosent, etter at selskapet varslet om strømpris-smell.

PGS sikret prefinansiering

Seismikkselskapet PGS meldte tirsdag morgen at de har sikret en forhåndsavtale om finansiering for en «stor» mulitklientundersøkelse i Nordsjøen.

Undersøkelsen skjer over to sesonger. Mobilisering for første sesong vil skje i andre kvartal 2023 og undersøkelsen skal gjøres ferdig i løpet av sommeren 2024.

PGS-aksjen endte handelsdagen opp 4,90 prosent til en kurs på 6,745 kroner per aksje. Den er også en av de mest omsatte aksjene.

«Flåten er nå i all hovedsak fullbooket for både første og andre kvartal, noe som støtter våre antagelser om økende dagrater og høy utnyttelse i 2023. Mer multiklientarbeid er også støttende for våre estimater for økt multiklientallokering av flåten inn i 2023, som guidet av selskapet», skriver meglerhuset Pareto Securities i et notat, ifølge Infront TDN Direkt.

Ellers endte handelsdagen slik for et knippe av de øvrige mye omsatte aksjene:

  • Equinor opp 0,41 prosent
  • Aker BP opp 0,39 prosent
  • Norsk Hydro ned 0,90 prosent
  • Telenor opp 0,47 prosent
  • Yara eopp 0,16 prosent

Oppgang i verdensmarkedene

I Europa er de viktigste børsene også preget av oppgang tirsdag. Frankfurt-børsen klatrer 0,51 prosent, mens Paris-børsen er opp like under én prosent like før stengetid. I London er det fortsatt julestengt.

På de øvrige børsene i Norden er det også vært positiv stemning.

I morgentimene var det oppgang på de viktigste børsene i Asia. Shanghai-børsen ledet, og steg rundt én prosent. Hongkong- og Sydney-børsene holdt fortsatt julestengt tirsdag.

Utviklingen kommer etter at Kina tok et nytt steg i landets nedtrapping av coronatiltak. Mandag ettermiddag gjorde kinesiske myndigheter det kjent at de vil fjerne karantenekrav for tilreisende fra utlandet. Det erstattes av et testkrav.

I USA peker pilene oppover i førhandelen på Wall Street. På lille julaften, som var forrige handelsdag, avsluttet Wall Street uken med oppgang.

Publisert:
Gå til e24.no