Kryptoselskap legger datasenter på is grunnet strømprisene

Harmonychain tapte 14 millioner kroner i første halvår. Det ønsker å opprette opptil ti nye datasentre i nord de neste årene, men skrinlegger planene i Halden.

Fra venstre: Styreleder Bjørn Zachrisson, administrerende direktør Ola Stene-Johansen, teknologidirektør Christian Rustad og operasjonsdirektør Ben Miklozek.
Publisert:

Det børsnoterte kryptoselskapet Harmonychain er i rute til å overgå fjorårets underskudd på 25 millioner kroner.

Gjennom første halvår i år tapte selskapet 14,2 millioner kroner, viser konsernregnskapet.

Der skriver selskapet at de har brukt første halvår til å fortsette arbeidet med utvikling av datasentre, hardware og software.

Les på E24+

Ethereum-mining kan nærme seg slutten – nå vil Kevin (20) selge riggen

Vil satse i nord

Harmonychain skriver i halvårsrapporten at de «ser med interesse på utviklingen av muligheter for datasentre nord i Norge».

Der ønsker selskapet å opprette fem til ti datasentre i løpet av de neste årene, og det er styrket i troen på at dette potensielt kan bli svært lønnsomme og viktige anlegg i fremtiden, står det i rapporten.

Harmonychain sitter på to tomter i Kautokeino, hvor de jobber med utvikling av datasentre. De har også en betinget avtale om leie av eiendom i Øksnes, men avventer kommunens godkjennelse av prosjektet.

Les på E24+

«Nye» ethereum skal bli en klimavinner: – Vil drastisk endre økonomien

Ikke-konkurransedyktige Halden

En eiendom som selskapet eier i Halden, med rundt 1000 kvadratmeter bebygd areal, har imidlertid mistet sin attraktivitet.

«Grunnet høye elektrisitetspriser i Sør-Norge antas dessverre kraftkrevende industri i Sør-Norge ikke konkurransedyktig for øyeblikket», står det i rapporten.

Det er allerede kjent at selskapet Kryptovault har besluttet å flytte alle sine lokasjoner til Nord-Norge på grunn av strømprisene.

En rekke utsettelser

Harmonychain ble notert på Euronext Growth Oslo i mai i fjor.

Markedsplassen er en del av konsernet Oslo Børs ASA, men har mindre kapitalkrav enn Oslo Børs.

Fra første handelsdag er aksjen mer enn halvert.

I mellomtiden har selskapet varslet om betydelig økte produksjonskostnader og mindre konkurransedyktige Harmonychain-databrikker.

I juni ble det kjent at teknologidirektøren har levert klage til forliksrådet om et punkt i Harmonychains generalforsamling som handler om tildeling av aksjeopsjoner til styremedlemmer og andre ledere.

I juli meldte selskapet om nye problemer hos en produksjonspartner, og en forsinkelse på flere måneder.

Publisert:

Her kan du lese mer om