Investorenes aksjekjøp

Papirgevinst på 150 mill. kroner for Nel-spekulanter torsdag

Det markante Nel-fallet på børs dytter shortselgernes gevinst ytterligere opp.

Hydrogenselskapet Nel ble børsnotert i 2014.
 • Anders Nybakken Kvale
Publisert: Publisert:

Shortselgerne i Nel-aksjen, som tjener på at aksjekursen faller, har torsdag en papirgevinst på rundt 150 millioner kroner på posisjonene sine.

Nel er blant taperne på børsen torsdag ettermiddag, med et fall på rundt åtte prosent.

Den samlede papirgevinsten er nå på 440 millioner kroner siden shortselgerne registrerte sin siste posisjon, ifølge beregninger av analysetjenesten Short Nordic.

Nel ble på våren i fjor aksjen på Oslo Børs med størst shortveddemål mot seg, men på tampen av året falt nivået noe tilbake.

Shortinteressen er nå på 7,81 prosent av de utestående Nel-aksjene (basert på posisjoner på over 0,5 prosent av Nel-aksjene), tilsvarende en eksponering på i overkant av 1,6 milliarder kroner. Samlet er det åtte aktører, for det meste utenlandske fond, som står oppført som shortselgere i Finanstilsynets register.

Nel-aksjen er siden kurstoppen i fjor ned rundt 60 prosent på Oslo Børs, der markedsverdien nå ligger på 21 milliarder kroner.

Onsdag ettermiddag ble det klart at Håkon Volldal tar over toppsjef-jobben i hydrogenselskapet. Jon André Løkke fratrer stillingen.

– Når sjefer byttes ut viser forskning at det ofte er økt volatilitet i en periode etterpå, men at dette normaliserer seg over tid. Nel er i tillegg en volatil aksje i utgangspunktet, sier analytiker Thomas Dowling Næss i Sparebank 1 Markets til E24.

Publisert:
Gå til e24.no

Her kan du lese mer om

 1. Investorenes aksjekjøp
 2. Shorthandel
 3. Nel
 4. Oslo Børs

Flere artikler

 1. Veddemålene på Tesla-knekk faller videre i år

 2. Short-fall i PGS

 3. Gamestop-kaoset: Foreslår nye regler for short-rapportering

 4. Kraftig hopp for «meme»-aksjene Gamestop og AMC Entertainment

 5. Betalt innhold

  Disse aksjene er mest shortet på Oslo Børs: – Risikoen er fortsatt høy