Kraftig biotekfall på negativ Oslo Børs

Nordic Nanovector utsatte publiseringen av en rapport til andre halvår etter at omikronvarianten har skapt utfordringer. Samtidig falt Meltwater tungt etter oppdatering.

Publisert:

Oslo Børs startet uken forsiktig oppover, men falt etter kort tid mandag morgen. Fallet tiltok utover dagen, og hovedindeksen endte ned 1,47 prosent.

Oljeprisen faller mandag ettermiddag. Et fat nordsjøolje (brent spot) lå på 80,98 dollar, ned 0,99 prosent rundt stenging på Oslo Børs.

Bioteknologiselskapet Nordic Nanovector er blant dagens tapere, med en nedgang på 13,94 prosent til 19,88 kroner.

Det skjer etter at selskapet fredag kveld meldte om at den foreløpige tre måneders dataavlesningen fra Paradigme-studien først kommer i andre halvår. Tidligere har selskapet varslet at den ville komme i første halvår.

Færre pasienter enn ventet

Selskapet forklarte utsettelsen med at omikronvarianten har påvirket pasientrekrutteringen.

– Vi opplever en uventet og betydelig påvirkning fra den nye omikronvarianten på rekrutteringen i vår kliniske studie. Imidlertid har vi nå en ende i sikte, og jeg er sikker på at vi kan levere de viktige innledende dataene fra denne studien i andre halvår 2022, sa Nordic Nanovector-sjef Erik Skullerud i en kommentar.

Totalt hadde selskapet torsdag innrullert 106 pasienter i studien.

«Økningen fra de 102 rapporter i november er færre enn ventet og konsekvensen er at utsiktene til tidspunkt for å få en samlet konklusjon på fase II studien er forskjøvet av første til andre halvår 2022», skriver DNB Markets i sin morgenrapport.

Meglerhuset har en kjøpsanbefaling med et kursmål på 31 kroner knyttet til aksjen, men understreker at dette er før eventuelle endringer etter meldingen.

Yara stopper Hviterussland-innkjøp

Gjødselgiganten Yara er blant selskapene som kom med nyheter mandag morgen. Selskapet vil droppe kjøpene av kalium fra Hviterussland, men vil likevel fortsette å støtte fagforeninger i landet.

Yara-aksjen endte dagen ned 1,01 prosent.

Beslutningen kommer en uke etter at den hviterussiske opposisjonslederen Svetlana Tikhanovskaja gikk ut i VG og ba Yara fryse samarbeidet med hviterussiske Belaruskali, som leverer kalium til selskapet.

IT-selskapet Meltwater falt samtidig 14,43 prosent til 21,105 kroner. Det skjer etter at selskapet mandag morgen meldte etter at premium kundesegmenter økte med 37 kunder i desember. Det bidro til en økning i årlig gjentakende inntekter på 2,9 millioner dollar i samme måned.

Pexip-fall

Møbelprodusenten Kid hadde vekst i fjerde kvartal. Selskapet hadde inntekter på 1,1 milliarder kroner i kvartalet, opp fra 1,07 milliarder året før. Selskapet understreker likevel at den globale fraktkrisen har bidratt til forsinkelser i alle markeder, noe som påvirket selskapet negativt i oktober og november. Kid-aksjen endte dagen ned 4,02 prosent.

Videokonferanseselskapet Pexip kunne også melde om vekst i morgentimene. De årlige gjentakende inntektene (ARR) økte med 6,6 millioner dollar i løpet av kvartalet, noe som førte til abonnementsbasert ARR på 106,4 millioner dollar i fjor. Det var en vekst på 30 prosent fra året før. Pexip-aksjen falt 9,77 prosent.

Seismikkselskapet TGS på sin side venter at netto inntekter havnet på 105 millioner dollar i kvartalet, ned fra 143 millioner dollar i samme periode året før. Basert på såkalt segment-rapportering ventes inntekter på 119 millioner dollar, som var noe bedre enn forventningene, ifølge Infront TDN Direkt.

TGS-aksjen endte mandagen opp 11,54 prosent.

Publisert:
Gå til e24.no

Her kan du lese mer om